Близо 180 000 фирми и еднолични търговци обявиха доходите си

...
Близо 180 000 фирми и еднолични търговци обявиха доходите си
Коментари Харесай

Вече 4 094 русенски фирми подадоха декларации за корпоративните си данъци

Близо 180 000 компании и еднолични търговци оповестиха приходите си пред Национална организация за приходите. 30 000 са подадените досега годишни данъчни заявления от едноличните търговци, в това число плащащи патентен налог, и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, оповестиха от приходната организация. На 30 юни изтича крайният период, в който тези лица следва да заявяват приходите си и да платят дължимия върху тях налог.

До края на юни самоосигуряващите се лица, които правят активност като търговци по смисъла на Търговския закон, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, би трябвало да заявяват и внесат окончателните обществени и здравни осигурителни вноски. Заедно с годишната си данъчна декларация, те подават и декларация пример № 6 с общия размер на дължимите за миналата година осигурителни вноски.
30 юни е последният ден и за обявление и заплащане на корпоративен налог /чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане/, налога върху разноските, налога върху приходите на бюджетните предприятия, както и на налога върху активността от опериране на кораби, припомнят още от приходната организация. До този миг 150 000 компании са оповестили приходите си пред Национална агенция за приходите повече от месец преди крайния период. Досега в офиса на Национална агенция за приходите в Русе това са създали 4 094 от тях.
Подаването на данъчните и осигурителни заявления и документи, както и заплащането към бюджета, се правят онлайн, посредством, налични с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП)
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да получите от уеб страницата на Национална агенция за приходите - или на телефони: 0700 18 700; 02 9859 6801 на цена, според цената на телефонния оператор.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР