Близо 1700 военни от Румъния и съюзнически държави участват в

...
Близо 1700 военни от Румъния и съюзнически държави участват в
Коментари Харесай

Наши военни са на съвместно учение със сили на НАТО в Румъния

Близо 1700 военни от Румъния и съюзнически страни вземат участие в обучение на многонационалната бригада " Югоизток " в интервала 12 май – 12 юни на няколко подготвителни полигона в страната, оповестява Аджерпрес. Целта на учението, наречено Scorpions Legacy 2021 (SCLE 21), е да се образова персоналният състав на многонационалната бригада " Югоизток ", дружно с частите от България, Италия и Португалия, в осъществяване на предоставени задачи.

В рамките на учението се организират компютърно подпомагани командни учения, полеви учения на войските и тактически учения с бойни стрелби. 

Многонационалното бригадно командване " Югоизток " е в положение да командва силите, ситуирани в югоизточния район на границите на НАТО, което е значим принос към груповата защита на Алианса, се показва в известие на румънското министерство на защитата, представено от Българска телеграфна агенция.

Тези дни на посещаване в Румъния е началникът на Генералния щаб на защитата на Португалия адмирал Антонио Силва Рибейро, който ще участва през днешния ден на ученията в Центъра за вторична бойна подготовка в Смардън, окръг Галац. По-рано през седмицата адмирал Рибейро посети дружно с румънския си сътрудник военачалник Даниел Петреску командването на Многонационалната бригада и структурите на специфичните сили в Търгу Муреш.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР