Близо 120 млн. лева без преходен остатък е рамката на

...
Близо 120 млн. лева без преходен остатък е рамката на
Коментари Харесай

Близо 120 млн. лева е проектобюджетът на община Русе

Близо 120 млн. лв. без временен излишък е рамката на проектобюджета на община Русе за тази година. Това оповестиха от кметството в крайдунавския град.

Най-много са средствата, заложени в областта на образованието - повече от 53 млн. лв., по-късно за функционалност "Жилищно строителство, БКС и запазване на околната среда " - близо 22 млн. лв., а за обществено обезпечаване, подкрепяне и грижи - 11 млн. лв..

Общо 150 000 лв. от бюджета са планувани за съоръжение и поправки в детските градини, а повече от 200 даровити деца ще получат еднократна помощ от общината. За осветяване на улици и площади в Русе и в дребните обитаеми места в общината са заделени над 1,3 млн. лв.. За фонд "Малки обитаеми места " са заделени 320 000 лв., а с изключение на тях са планувани и 700 000 лв. за ремонт на улици.

Община Русе предявява искания за над 15 000 лв. за повредена благосъстоятелност при пътни катастрофи

Близо 2 млн. лв. са за озеленяване, а плануваните разноски за непорочност са 10,7 млн. лв..

Очаква се да бъдат изпълнени 82 обекта от препоръчаната капиталова стратегия на Русе, както и 53 обекта, финансирани по планове. Сред тях са ремонт и създаване на площадки за стрийт фитнес, както и на улично осветяване.

От общинската администрация осведомят, че се планува ремонт на постройката на Клуба на дейците на културата, която е в доста неприятно положение. Ще бъде закупена и нова техника за потребностите на общинските предприятия "Паркстрой " и "Комунални действия ".

Ще бъдат отпуснати средства още веднъж за стратегия "Асистирана репродукция ", като се чака да бъдат обхванати 45 двойки с репродуктивни проблеми.

В бюджета е планувано обезпечаването на 250 компостера за дребните обитаеми места, а 200 ще са засадените дървета по стратегия "Есен 2019-пролет 2020 година ".

През тази година ще бъде сложено началото и на построяването на спортна зала в най-голямото русенско учебно заведение - СУ "Васил Левски ".

Повече от 22 плана на русенски културни организации ще бъдат финансирани по стратегия "Култура ", а над 70 културни събития ще влязат в събитийния календар на града.

От локалната администрация осведомят, че са обезпечени също средства за възобновяване и увеличение на коледната декорация в кварталите на Русе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР