Близо 12 хиляди души вече са подали молби за признаване

...
Близо 12 хиляди души вече са подали молби за признаване
Коментари Харесай

12 хил. германци са подали молби за компенсации заради щети от ваксина срещу COVID-19

Близо 12 хиляди души към този момент са подали молби за признание на вреди, породени от ваксина против Ковид-19 в цяла Германия. От тях увреждания, настъпили в резултат на имунизирането, са приети на 467 души, оповестява вестник " Нойе Оснабрюкер Цайтунг " (НОЦ), базирайки се на проучване измежду виновните органи във всичките 16 немски провинции.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32928
Съотнесено към общия брой имунизирани против COVID-19 в Германия (64,9 милиона с минимум една ваксинация), делът на случаите с отрицателни последствия е 0,00072 %, прецизира изданието.

И още малко статистика: Над 5 хиляди са отхвърлените дотук молби, при 658 тъжби е отпаднала потребността от решение заради други аргументи, а близо 5600 молби още не са обработени.

Според Министерството на здравеопазването на Северен Рейн-Вестфалия една от аргументите за голямото закъснение при обработването на заявките е неналичието на специалисти. Проблем е и това, че към момента не е потвърдена изцяло връзката сред имунизациите против Ковид-19 и обособените клинични картини, е представен от ARD да споделя представител на министерството, предаде DW.

Всеки, който 6 месеца по-късно продължава да има недоволства, свързани с имунизацията, може да подаде молба за признание на вреди и да получи обезщетение. При 11 827 подадени дотук заявки от близо 65 милиона имунизирани в Германия делът на проблематичните случаи е 0,018%, е пресметнал още НОЦ.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР