Близо 12 години след завръщането у нас, една от разследваните,

...
Близо 12 години след завръщането у нас, една от разследваните,
Коментари Харесай

Нася Ненова осъди 9 от либийските джелати

Близо 12 години след завръщането у нас, една от разследваните, съдени и наказани в Либия по така наречен „ СПИН развой “ медицински сестри дочака правдивост. На първа инстанция, в Софийския градски съд, Нася Ненова осъди девет от своите мъчители.

Служителите на Главно следствено ръководство на Джамахирията, измежду които и един военачалник, да платят на Нася Ненова 500 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди и 26 617 лв. за имуществени, постанови арбитър Вергиния Мичева от Софийски градски съд, оповестява правният уебсайт Де факто, представен от " Господари на ефира ". Новината бе тиражирана и от други електронни медии.

Това е единственото от петте каузи, заведени от медицинските ни сестри, увенчано с сполучлив край – към този момент. Две от делата – по исковете на Кристияна Вълчева и на Валентина Сиропуло, са прекъснати от Софийски градски съд. Останалите две – по исковете на Снежана Димитрова и на Валя Червеняшка, към момента са висящи.

Присъденото от Софийски градски съд обезщетение едва ли ще бъде събрано и платено, защото след свалянето на Кадафи ситуацията в Либия не допуска осъществяването на правосъдно решение, издадено от непознат съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР