Близо 100 състезатели от цялата страна взеха участие в национален

...
Близо 100 състезатели от цялата страна взеха участие в национален
Коментари Харесай

Спортисти от Варна доминираха в паралимпийския турнир Варна 2019

Близо 100 състезатели от цялата страна взеха присъединяване в народен паралимпийски шампионат “Варна 2019 ”, който се провежда от дирекция «Спорт» - Община Варна, Българската параолимпийска асоциация и със съдействието на варненските спортни клубове за хора с увреждания и се организира на 5 и 6 юли в НСБ «Спортпалас».

Във втория стадий на игрите състезателите си оспорваха медалите в два типа спорт – тенис на маса и плуване. Изключително оспорвана бе конкуренцията в тениса на маса.Участниците тук бяха разграничени в няколко групи съгласно степента на увреждане. При мъжете преди всичко е тимът на „ Черно море- Никея “- Варна, втори е тимът на „ Алфа “ – Севлиево, а трети е тимът на „ Джавелин “ – Бургас.

При дамите преди всичко са „ Джавелин “ – Бургас, следвани от „ Сини камъни “ – Сливен, а трети са „ Орел “ – София.

Комплексен победител в шампионата е «Черно море - Никея» Варна. На второ място е «Алфа» - Севлиево, след тях се класира»Джавелин» – Бургас.

В шампионата по плуване преди всичко е «Черно море – Никея» Варна, втори са «Ямбол99» Ямбол и трети са «Траки» Пловдив.

На церемонията по награждаването ръководителя на БПА Илия Лалов връчи признателен плакет на община Варна за положителната организация и сполучливото осъществяване на шампионата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР