Близо 100 пирати се предадоха на полицията на официална церемония

...
Близо 100 пирати се предадоха на полицията на официална церемония
Коментари Харесай

Пирати се предадоха и отрекоха от престъпния живот

Близо 100 пирати се предадоха на полицията на публична гала в Югоизточен Бангладеш, обещавайки да прекратят живота на океански крадци за по-тих живот на брега.
Властите оповестиха, че 96-те пирати са предали и към 155 самоделни пушки, 300 патрона и машини за направа на оръжия и муниции в град Махешхали - гала, следена от хиляди локални поданици, оповестява AFP.
" Дадохме по 50 000 таки (590 долара) на всеки като част от договорката за реабилитиране, с цел да стартират нов живот ", сподели шефът на локалната полиция Масуд Хосеин.
Пиратите са упрекнати в тероризъм във водите край югоизточния бряг и в убийства, изнасилвания, отвличания, похищения и обири, съобщи полицейски чиновник.
Не им е предоставена прошка за техните закононарушения, само че доброволното им предаване ще повлияе удобно във всеки развой, добави той.
Пиратите споделиха, че им е писнало да живеят " на педал " и желаят да се отдадат на по-тих живот.
" Надявам се, че в никакъв случай няма да се върнете към остарялото занятие и да запомните клетвата, която положихте през днешния ден ", сподели министърът на вътрешните работи Асадузаман Хан пред пиратите.
" Бог прости, нещата ще се оправят ", сподели Мохамед Ишак, риболовец, очевидец на церемонията. " Те постоянно ни отвличаха, постоянно ни отнемаха улова и ни биеха без причина ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР