Близо 100 чужденци възнамеряват на 6 март да се възползват

...
Близо 100 чужденци възнамеряват на 6 март да се възползват
Коментари Харесай

100 чужденци напускат Северна Корея заради карантината от коронавируса

Близо 100 чужденци имат намерение на 6 март да се възползват от излитащия от Пхенян за Владивосток специфичен полет на самолетна компания " Еър Корьо ", с цел да изоставен Северна Корея за времето на оповестената в страната карантина поради ковид. Това заяви през днешния ден източник от едно от европейските посолства в Пхенян, представен от ТАСС.

" Намиращите се на територията на КНДР посолства на Германия, Франция, Швейцария и Индонезия имат намерение напълно да преустановят работа за времето на оповестената карантина и да изтеглят чиновниците си от Пхенян " заяви източникът и добави: " Служителите на посолствата на България, Полша и Румъния имат намерение да изпратят със специфичния полет за Владивосток съпругите и децата си, общо към 100 души ".

Според източника със специфичния полет на " Еър Корьо " Пхенян ще изоставен и множеството от чиновниците на интернационалните организации в КНДР. По думите му " поради карантината работата на филантропичните задачи в страната в околните месеци ще бъде на процедура блокирана, по тази причина ще останат единствено основни чиновници за поддържане на активността на представителствата в най-малък размер ", цитира думите му Българска телеграфна агенция.

Той изясни, че главната причина за тръгване на чужденци от Пхенян е известието на севернокорейското външно министерство за удължение на карантинните ограничения в страната след 1 март за неустановен период, а също по този начин наложената възбрана на чужденците да напущат по време на карантината територията на посолствата и дипломатическия квартал в Пхенян.

Преди закупуването на билет за специфичния полет до Владивосток всички чужденци би трябвало да получат медицински документ за здравословното им положение в болничното заведение " Дружба ", намираща се в дипломатическия квартал на Пхенян. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР