Близо 10 милиарда долара са изхарчили американските потребители на тазгодишния

...
Близо 10 милиарда долара са изхарчили американските потребители на тазгодишния
Коментари Харесай

10 млрд. долара похарчиха американците на черния петък

Близо 10 милиарда $ са изхарчили американските консуматори на тазгодишния Черен петък.

Намалена електроника, облекла и артикули за бита – артикули, които всекидневно се радват на голям интерес на Черния петък - денят с най-големите понижения през годината, способстваха за скок в разноските за дарове от 7,5 на 100, спрямо предходната година. Данните обаче демонстрират, че от ден на ден американци избират да пазарят онлайн, вместо да се редят на големи опашки в магазините, като покупките в Интернет на черния петък са спомогнали за растеж в разноските за онлайн извършване на покупки с рекордните 9%.

Като цяло обаче макар взрива на черния петък растежът в харчовете за покупки до този миг в магазините и онлайн, на годишна база е единствено с 1 %, съгласно данни на Salesforce.

Анализаторите показват като фактор за това целогодишното държание на купувачите, които явно не престават да са загрижени за инфлацията и по-високите разноски за живот, даже в миг, когато страховете от криза понижават.

Според изследване на Adobe 79 милиона $ от продажбите на Черния петък идват от консуматори, които са избрали гъвкави способи за заплащане от вида " Купете в този момент, платете по-късно ", което отбелязва растеж от 47 % спрямо миналата година. А най-големия ден за онлайн извършване на покупки в Съединени американски щати за тази година следва. Според експертите в утрешният Cyber Monday се чака потребителите да изхарчат рекордните $12 милиарда $. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР