Близначките Хермон и Херода Берхейн обичат да танцуват, но не

...
Близначките Хермон и Херода Берхейн обичат да танцуват, но не
Коментари Харесай

Да си облечеш уши - как ново изобретение позволява на глухите да чуват музика

Близначките Хермон и Херода Берхейн обичат да танцуват, само че не могат да чуват музиката, тъй като са глухи. Ето за какво за тях основаването на облекло със датчици, което им разрешава да усещат другите звуци, напълно преобразява прекарванията им, когато обикалят нощните клубове в Лондон, споделя " Ройтерс ".

Изобретението " Звукова блуза " (Soundshirt) е на основаната в Лондон фешън компания CuteCircuit. Тя има 16 датчика, вградени в плата, тъй че хората, които са облечени с нея усещат цигулките върху ръцете си, до момента в който барабаните да вземем за пример резонират върху гърба.

Близначките Берхейн, които изгубват слуха си на ранна възраст, настояват, че тези ризи са им е донесло напълно ново прекарване.

Франческа Розела, съосновател и главен креативен чиновник в CuteCircuit, която основава фешън технологии, годни за обличане, споделя, че блузите разрешават на глухите да чуват музиката посредством чувство.

Вътре в ризата, която е напълно текстилна, няма жички или проводници. За основаването й се употребяват т.нар смарт платове, в които се вгражда композиция от микроелектроника - доста фини, гъвкави и проводими влакна, изяснява Розела.

Тя добавя, че всички тези електронни мотори са свързани с тези проводими тъкани, тъй че дрехата да бъде мека и разтегателна.

Звуковите блузи обаче няма да са евтини. Засега на предварителна продажба цената им е 3 хиляди паунда, само че съгласно Херода парите си заслужават, изключително за глухите, които харесват музиката, толкоз колкото нея и сестра й. " Мисля, че опредлено може да промени живота ни ", добавя тя.



Всичко, което би трябвало да знаете за: Мода (582)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР