Близките седмици ще покажат накъде ще се развие ситуацията. ВСУ

...
Близките седмици ще покажат накъде ще се развие ситуацията. ВСУ
Коментари Харесай

Тагарев: НАТО няма нагласи да влезе във войната

" Близките седмици ще покажат накъде ще се развие обстановката. ВСУ не са тръгнали в нахлуване без най-малко някаква убеденост в триумфа ", съобщи пред Българска национална телевизия министърът на защитата Тодор Тагарев.

По думите му, не може да има и най-малки опасения, че ще бъдат разформировани български военни формирования.

" Съюзното отбранително обмисляне е в напреднала фаза и от него ще произлязат нови условия, ние ще би трябвало да забележим дали това ще наложи промени в проектите за развиване на въоръжените сили ", опроверга той изказванията на някогашния министър и сегашен президентски секретар Димитър Стоянов.

" Ние сме поели в границите на година да обучим до 60 украински военнослужещи за военни санитари. Ние имаме предварителен център на международно равнище и има интерес да образоваме и други съюзнически военнослужещи. Никога по никакъв метод не е ставало дума за изпращането на наши хора в Украйна. ", сподели още Тагарев.

" Не можем и нямаме желание да пренебрегваме президента, той има функционалности разказани в Конституцията. Установили сме контакт и си приказваме и ще си приказваме с него, когато е належащо ", отговори той на въпрос дали новото държавно управление ще търси експертизата на президента Радев.

" За да се посрещнат всички потребности на армията са нужни към 45 милиарда. Затова е нужно да се откри решение в границите на лимитираните ни благоприятни условия, по този начин, че да изградим най-хубавата версия на боеспособност на армията ", съобщи Тагарев.

Той повтори, че България поддържа участието на Украйна в НАТО, когато изискванията го разрешават, т.е., след войната. НАТО няма настройки да влезе във войната което ще се случи автоматизирано, в случай че тя бъде призната преди този момент ", заяви министърът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР