Близките на 63-годишен мъж от Плевен, изпаднал в мозъчна смърт

...
Близките на 63-годишен мъж от Плевен, изпаднал в мозъчна смърт
Коментари Харесай

63-годишен мъж дава шанс за живот на българи, чакащи за трансплантация

Близките на 63-годишен мъж от Плевен, изпаднал в мозъчна гибел в резултат на черепно-мозъчна контузия, дават късмет за живот на българи, чакащи за трансплантация.

Екипът на доктор Георги Димитров, координатор по донорство в УМБАЛ " Д-р Георги Странски " ЕАД в Плевен, осъществя сполучливо 16-та за тази година донорска обстановка. Тя стана допустима с помощта на координираните старания на Центъра за незабавна здравна помощ - Плевен, Центъра за незабавна здравна помощ - София и Национална работа " Полиция ", осигурила ескорта на медицинските екипи.

За Плевенската болница това е втората донорска обстановка за годината. При предходната беше избавен животът на четирима пациенти, нуждаещи се от трансплантация.

От началото на годината досега, от 15-те осъществени донорски обстановки, са трансплантирани и избавени 41 души, от тях 32-ма са български жители и 9 европейски.

$Изказваме своите съболезнования към околните на умрелия мъж и признателност за единодушието им в този сложен за тях миг да дарят органите на техния непосредствен родственик на непознати хора ", декларират от болничното заведение в Плевен.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР