Близките до Путин казват, че той наистина вярва в „непобедимостта“

...
Близките до Путин казват, че той наистина вярва в „непобедимостта“
Коментари Харесай

FT: Путин загуби интерес към преговорите с Киев след разгрома на крайцера „Москва“

Близките до Путин споделят, че той в действителност има вяра в „ непобедимостта “ на съветската войска и други тези на съветската агитация и има намерение да „ играе на високи залози “.

Според изданието още през март Путин съществено обмисля опцията за дипломатически договаряния с Украйна и подписване на кротичък контракт, само че след провалянето на нашествениците в Киевска, Черниговска и Сумска област, той губи интерес.

Путин след провалите в Северна Украйна „ сподели на хората, участващи в опитите за преустановяване на спора, че не вижда вероятности за разрешаването на спора, настояват околните до Кремъл.

„ Путин в действителност има вяра в нелепостите, които чува по съветската телевизия и желае да завоюва огромна облага “, твърди един от източниците, осведомен с договарянията.

По време на среща в Истанбул в края на март Москва и Киев се договориха за първия план на мирното съглашение. Но тогава стана известно какво вършат руснаците в Буча. Президентът на Украйна Володимир Зеленски упрекна Руската федерация във военни закононарушения, осъществени както в Киевска област, по този начин и в Мариупол против цивилни. И по този начин договарянията стигнаха до задънена улица.

Когато Украйна потопи съветския крайцер „ Москва ", Путин побесня, безапелационни са двама от източниците на FT.

„ Имаше вяра за договорка. Путин вървеше напред-назад. Той би трябвало да откри метод да излезе от тази обстановка като победител ", изясни един от събеседниците. След като „ Москва " потъна, Путин беше срещу подписването на каквото и да било. „ След „ Москва " той не изглеждаше като победител, тъй като беше унизително “, прибавя един от събеседниците на задграничното издание.

Въпреки това, както Украйна, по този начин и западните сътрудници в никакъв случай не са вярвали в действителност, че Путин желае да постави завършек на войната посредством дипломация, подозирайки, че Кремъл се нуждае от договаряния само с цел да завоюва време, да активизира сили - и да продължи офанзивата.

Сега Путин е решен да завземе колкото може повече украинска земя. И е уверен, че съветската войска може доста. Според FT той отхвърля зверствата на армията си и има вяра в нейните „ триумфи ", за които генерали и пропагандисти го лъжат.

„ Руският президент наподобява има килнат взор върху войната, замислен му от негови генерали и показан по съветската телевизия " Според източниците на FT Путин упорства, макар всички доказателства за противоположното, че съветските войски не избират за цели цивилни “, написа изданието.

В същото време източниците на означават и че Путин изрично не желае договаряния със Зеленски и заобикаля персонална среща „ по всевъзможен метод “. „ Той желае всичко да бъде решено, преди да се срещнат персонално “, споделят околните на Путин.

Превод и редакция: Фрог нюз

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР