Близки, познати и полиция издирват момче с аутизъм, изчезнало в

...
Близки, познати и полиция издирват момче с аутизъм, изчезнало в
Коментари Харесай

Виждалили ли сте това момченце? Цял Перник го търси

Близки, познати и полиция търсят момче с аутизъм, изчезнало в Перник, от петък следобяд. Дирите на дребния Александър се губят в региона на Профилакториума в града, оповестиха от общината в профила си във Facebook. Детенцето е облечено със сив суичър, носи със себе си розова плюшена играчка. Местните управляващи призоваваха всеки, който има информация или е видял момчето, да се свърже с полицията в града.

В Перник се събраха доста доброволци, които оказват помощ на служителите на реда в издирването на момчето, само че към този момент без триумф. С рухването на нощта търсенето ставаше все по-трудно и все по-опасно за детето.

" Бащата на изгубеното детенце ми се обади. Момчето се губи към 16.00 часа. Двамата са били на разходка. След като се качва в колата си, с цел да я обърне, открива, че детето го няма. Детето е хиперактивно. Огромният проблем е, че не се знае в каква посока е тръгнало. Вариантите са два - единият е да е тръгнало в гората, другият е да се е насочило към центъра на града ", показа един от доброволците.

" До момента, дружно с доброволци, сме минали по 13-14 километра в гората, пешком по пътеки, с фенери, има добра организация от страна на полицията, само че все още резултат няма ", добавя различен участник в издирването.

" Борова гора, има писта от едната страна, от другата страна има хижа, цялостно е с хора, търсят го на всички места ", разяснява трети доброволец.

Кметът на Перник Станислав Владимиров изясни, че се обхожда голям периметър. Всички служби са на терен, дружно с полицейски кучета, термокамери и дрон.

Към този час няма и диря от дребния Александър. Продължава избавителната интервенция по издирването на детето, оповестява БНР.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР