Близки на загинали при пътни инциденти се събраха на национален

...
Близки на загинали при пътни инциденти се събраха на национален
Коментари Харесай

Близки на загинали на пътя на протест в София

Близки на починали при пътни произшествия се събраха на народен митинг в центъра на София в Триъгълника на властта. Те упорстват за съответни ограничения, които да спрат войната по пътищата.

Хората носят и букети цветя в памет на жертвите на произшествия и са безапелационни, че всяка неделя в 18:00 часа ще се събират на митинг. Протестните плакати гласят " Справедливост за Васко, Георги и Светли ", " Политиците, убийци на народа ", съобщи Днес.бг.

Близките желаят и незабавна лидерска среща, с цел да обяснят на нея къде са проблемите. Чакаме с години за експертизи, делата се бавят с години, а убийците се разхождат на независимост с годни шофьорски книжки, съобщи пред публицисти Петя Иванова от протестиращите.  

„ Искам да запитвам депутатите -  240, които са там, дали се гледат и дали се виждат добре в огледалото и да схванат, че са там, с помощта на целия български народ, определени са в негова услуга. От тази лидерска среща няма да се откажем “, безапелационна е Иванова. Ще има митинги, до момента в който не се състои тя и до момента в който не трансформират незабавно законите. Утре се очаквала среща в Министерството на правораздаването.

По-късно хората имат желание да тръгнат на  шествие до пешеходната пътека на столичните улици " Цар Иван Шишман " и " Гурко ", където предходната събота почина 15-годишният Филип Арсов, който беше затрит от автомобил, ръководен от пийнал водач.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР