Близки на кмета на Божурище Георги Димов са се събрали

...
Близки на кмета на Божурище Георги Димов са се събрали
Коментари Харесай

Близки на кмета на Божурище настояват да бъде освободен

Близки на кмета на Божурище Георги Димов са се събрали пред постройката на Специализирания углавен съд с гледище той да бъде пуснат от ареста, осведоми БНР.

Според тях зад обвиняването, че е продал общински парцели на безценица, стоят хора, които желаят да му попречат да взе участие в идните локални избори.

Те настояват, че в действителност престъпления няма, тъй като кметът е продал парцелите навръх цената, за която е бил акредитиран с решение на общинския съвет.
 В Божурище стачкуват в поддръжка на кмета
В Божурище стачкуват в поддръжка на кмета

Настояват за освобождението му

Подписката, която поддържа Димов, към този момент е събрала над хиляда души поддръжка. Тя ще бъде показана на съвещанието на Апелативния спецсъд, който по-късно ще взема решение дали Димов да остане за непрекъснато в ареста или да му бъде наложена по лека мярка за неотклонение.

Георги Димов има намерение, даже и в случай че остане в ареста, да взе участие в изборите, сподели неговата брачна половинка.

Припомняме, че на 28 май, спецпрокуратурата задържа Димов и двама общинари поради съмнения, че с имотни покупко-продажби са ощетили локалната хазна.

След това стана ясно, че уредил татко си с евтина земеделска земя.

На 31 май Спеьпрокуратурата изиска непрекъснат арест за кмета. В същия ден десетки хора излязоха на митинг в негова поддръжка.
 Поискаха непрекъснат арест за кмета на Божурище
Поискаха непрекъснат арест за кмета на Божурище

На кмета и зам.-кмета са избрани парични гаранции от 5000 лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР