Близки на деца, загинали в катастрофи, излизат на пореден национален

...
Близки на деца, загинали в катастрофи, излизат на пореден национален
Коментари Харесай

Става страшно в държавата! Стотици семейства излизат на мощен протест, готвят блокади

Близки на деца, починали в произшествия, излизат на следващ народен митинг в 20 обитаеми места. Те упорстват за промени в Наказателния кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за придвижване по пътищата. Това заяви в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Ямбол Иван Спасов, началник на митингите и уредник на над 250 фамилии, изгубили деца и близки при пътни катастрофи.
Организаторите плануват блокади на придвижването по основни пътни артерии в цялата страна. Протестите са планувани от 10:00 часа тази неделя (28 май) в София, Костинброд, Самоков, Боровец, село Братаница, Етрополе, Казанлък, Чирпан, Хасково, Тополовград, Бургас, Варна, Шумен, Търговище, Кубрат, Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Любимец и ямболското село Козарево.
Според статистика на Министерство на вътрешните работи от началото на тази година на пътя са починали 179 души, към 3000 хиляди са ранените. Това е в действителност война по пътищата, сподели още уредникът на митингите. Близките на починали в произшествия желаят и среща с ръководителя на Народното събрание Росен Желязков идната седмица. На нея ще бъдат поканени всички парламентарни групи, сподели още Спасов.
Планиран е и народен митинг на 31 май в София. „ Ще затворим бул. „ Витоша “, по-късно ще отидем пред Народното събрание и ще чакаме да ни одобряват, тъй като по-късно депутатите излизат в отпуска. Родителите на тези деца чакат правдивост, не чакат някои да си изкарат отпуската, пък след това да вземат решение “, добави той.
„ Ние желаеме тези закононарушения да се класифицират като умишлени, а не убийците да седят три месеца в ареста, или въобще да не бъдат задържани. За това време не могат да бъдат направени експертизи – механически или каквото и да били. Те са пускани на независимост, тъй като законът не разрешава да бъдат държани повече. Повечето или се укриват, или намират метод да се оправят. Накрая множеството каузи свършват с условни присъди “, акцентира уредникът на митингите.
„ Държавата е абдикирала във връзка с тези фамилии. Същевременно в България има един прекомерно рентабилен бизнес – юристи на застрахователи са осведомени и са на местопроизшествието, преди самите родители, даже преди колата за спешна помощ. И стартират да уговарят хората, когато са още в потрес, да подпишат някакви контракти за някакви проценти. За страдание, това е една търговия с живота на децата, трансформирала се в голям бизнес “, съобщи Спасов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР