Близки на 31-годишният Теодор Вълчев, който беше убит в заведение

...
Близки на 31-годишният Теодор Вълчев, който беше убит в заведение
Коментари Харесай

Близки на убития с газов пистолет Теодор от Видин искат справедливост

Близки на 31-годишният Теодор Вълчев, който беше погубен в заведение във Видин в края на януари тази година, не престават да търсят правдивост за гибелта му. Те излязоха на митинг пред съда, с цел да упорстват за почтен развой.

За през днешния ден в Окръжния съд в града е планувано съвещание по делото. Обвиняемият за закононарушението е под домакински арест.

"Искаме това нещо да не се случва повече в нашия град. Да не страдат други родители, почернени от този тежък случай ", сподели бащата на убития мъж.

Обвиняем, че съзнателно е предизвикал гибелта му, е 48-годишният Александър Стоянов. Близки на Теодор упорстват за обвиняване по различен текст от Наказателния кодекс, който е за действие с висока социална заплаха, напомня Българска национална телевизия.

"Обвинението по член 115 от Наказателния кодекс гласи затвор от 10 до 20 години. Нас това нещо не ни устройва. Това е доста дребна присъда- кратко правосъдно произвеждане, една трета от него се смъква от присъдата. Ще остане да лежи 10 години ", разяснява още бащата на Теодор.

Притесненията на околните на убития мъж са, че мярката за неотклонение на обвинения е изменена от задържане под стража на домакински арест. Така съгласно тях може да повлияе на очевидци да трансформират показанията си.

Междувременно поради наложените в съда противоепидемични ограничения, делото във Видин се гледа при закрити врата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР