Близки и роднини на обвинения полицай за убийството в село

...
Близки и роднини на обвинения полицай за убийството в село
Коментари Харесай

Близки на обвинения в убийство полицай от Милево излизат на протест, съдът решава за ареста му

Близки и родственици на обвинявания служител на реда за убийството в село Милево излизат на митинг в негова отбрана. Той ще се състои на следващия ден заран от  9:00 часа пред Съдебната палата в Пловдив, като час по-късно Ангел Георгиев ще се изправи пред апелтивните магистрати, с цел да апелира наложената му най-тежка мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.
Прочетете още
Защитата на Георгиев адвокат- Евгени Костадинов претендира за освобождение на арестувания, тъй като за него изрично служителят на реда е почтен. На предходното съвещание пред Окръжен съд, юристът сподели, че в залата би трябвало да се изправят останалите забъркани лица в закононарушението, а не Ангел Георгиев, който се е опитал единствено да потуши спора.

„ Обществеността е успокоена, че има арестуван, само че не би трябвало да е Ангел. Извършителят сега е на независимост. Този, който е правил и в предишното закононарушение, в този момент е на открито и може да извърши друго “, добави още по време на съвещанието Костадинов.

Според версията на юриста трима са нападнали Огнян - Димитър Панайотов, Александър Александров и Иван Петров - Пърмака. Пиянската кавга се развила в двора на Ангел Георгиев, като той се е намесил единствено, с цел да ги разтърве. Огнян извадил нож против всички. По думите на отбрана убитият бил професионален касапин преди и знаел по какъв начин да се отбранява и какво да прави с ножа. Полицаят му приложил битка, с цел да му вземе острото оръжие, а след случая всички виновници си изпили напитките и си тръгнали, като се уговорили да обвинят Ангел за случилото се.

Прокурорът Георги Пенев обаче бе безапелационен, че Ангел е точно причинителят на закононарушението.

Семейството на убития не си изясняват, повода, поради която вечерта е приключила толкоз съдбовно, само че настояват, че служителят на реда и жертвата се познавали доста добре, като даже Огнян е бил неразлъчен с бащата на Ангел- бил като негов втори наследник.Тяхното само предпочитание е правдивост и се надяват всички забъркани, в това число и Ангел Георгиев да получат заслужените си присъди.

Припомняме, че случаят е станал  4 август, когато се е състоял съборът в село Милево. Около 4:00 часа сутринта, откакто настъпил краят на заниманията в селото, жертвата-  Огнян Йорданов и забърканите в убийството му мъже се запътили към парцела на един от тях, а точно на полицейския чиновник Ангел Георгиев. Въпреки, че са били много пияни те траяли и там да използват алкохол. Тогава Огнян Йорданов влиза в спор с мъжете, като те го пребиват до гибел. След жестокото ликвидиране той е бил изхвърлен на пътя, до контейнери наоколо до къщата на Ангел, а по-късно трупът е завлачен и изоставен до стадиона в селото. Цялото му тяло е било в рани и кръв, а гърбът му е бил разкъсан в резултат на влаченето, до момента в който са пренасяли тялото му.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР