Близки и приятели учредиха фондация на името на зверски убитата

...
Близки и приятели учредиха фондация на името на зверски убитата
Коментари Харесай

Бившият съпруг на брутално убитата журналистка Виктория тръгна по последните й стъпки! А на мястото, където бе намерен трупът й, тя ...

Близки и другари учредиха фондация на името на свиреп убитата телевизионна водеща Виктория Маринова. Това заяви някогашният й съпруг Свилен Максимов, който бе измежду участниците, присъединили се в днешното тичане по нормалния й маршрут, предаде в. Монитор.



Инициативата „ Виктъри рън “ е проведена в нейна памет и концепцията е стартовете да се организират всеки месец.



Със средства на създателите на фондацията е построено осветяване и видеонаблюдение на бетонната алея край Дунав, където Вики бе убита на 6 октомври от Северин Красимироя, до момента в който спортува. Изсечени са и храстите, което обезпечава сигурността на хората, които тичат там или карат велосипед.

``
реклама

Максимов заяви още, че благотворителният концерт в памет на Виктория ще се състои на 2 декември в „ Арена Монбат “. Изтъкнати наши реализатори като Георги Христов, Йорданка Христова, Орлин Павлов, Дичо, Силвия Кацарова, Теди Кацарова и други са удостоверили, че ще вземат участие в самодейността под мотото „ Направи положително на чужд “.

„ Концертът ще е едно продължение на това, което Виктория правеше. Всеки ще може да си купи документ за подаяние за фондацията, като тези пари ще се употребяват по Коледа и Нова година за добрини на непознати хора. Разбира се, който няма опция да направи подаяние, ще може да влезе в залата свободно и да гледа концерта “, изясни Максимов.

Първото издание на „ Виктъри рън “ се организира в три дистанции – 1 км, 3 км и 5 км. Организатор е клубът по бегови спортове „ Рънърс ъф Русе “. За участниците е планувана лотария и награди, а телекомуникационният оператор „ Нетуоркс “, на който Свилен Максимов е притежател, прави отстъпка от 10 % от месечния абонамент на всички, приключили сполучливо определената от тях дестинация.




 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР