Близки и колеги на 30-годишната Виктория Маринова от Русе, която

...
Близки и колеги на 30-годишната Виктория Маринова от Русе, която
Коментари Харесай

Близки на Виктория Маринова искат промяна в НПК

Близки и сътрудници на 30-годишната Виктория Маринова от Русе , която бе изнасилена и убита от 21-годишния Северин Красимиров, оферират изменение в Наказателно-процесуалния кодекс. Това заяви Андрей Желязков - юрист на околните на Виктория, представен от Нова телевизия.

По този мотив Желязков се е срещнал с трима русенски депутати, с ръководителя на Адвокатската гилдия в Русе Людмил Павлов и с юриста и Иво Пазарджиев с предложение за изменение на член 369а от Наказателно-процесуален кодекс.

По думите на юриста кратко правосъдно разследване би трябвало да се позволява единствено след единодушието на всички страни - прокуратура и частен обвинител , в случай че има конституиран подобен.

Според участниците в срещата решение за възможна смяна би трябвало да бъде взето след разискване. В него би трябвало да вземат участие също представители на съда и на прокуратурата.

Председателят на адвокатската гилдия в Русе Людмил Павлов изяснява, че е по-добре да се получи качествено и бързо правораздаване, въпреки и с редукция на наказването с една трета, в сравнение с делото да се проточи 10-12 години.

" Моето виждане, е че в случай че се стигне до законодателна самодейност и промени, те би трябвало първо да се съобразят както с политическите сили и с народните представители, по този начин и с тези, които правоприлагат и работят всеки ден с Наказателно-процесуален кодекс. Всичко би трябвало да се обмисли доста точно " , добави Павлов.

Близките и сътрудниците на Виктория Маринова обявиха, че следва да бъде проведена нова среща, на която тематиката да бъде дискутирана още веднъж.

Окръжният съд в Русе даде общо 30 години затвор при първичен непоколебим режим на Северин Красимиров. Делото се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто той призна всички обстоятелства и условия в обвинителния акт. По този мотив наложената от съда присъда бе понижена с една трета, която съгласно закона е 30 години.

Припомняме, жестокото закононарушение беше осъществено на 6 октомври предходната година. Тялото на младата жена беше намерено до крайбрежната алея в Русе. Четири дни по-късно в Германия беше задържан укрилият се там Северин Красимиров.

Той ще избегне най-тежкото наказване пожизнен затвор, откакто се призна за отговорен и делото потегли по съкратената процедура.

На 22 април състав на Окръжния съд в Русе призна Красимиров за отговорен в осъществяването на три закононарушения - съзнателно ликвидиране, обезчестяване и блудничество и го осъди на 30 години затвор при първичен непоколебим режим.

Според присъдата Северин Красимиров би трябвало да заплати и 450 000 лв. кръвнина на фамилията на Маринова. На Областна дирекция МВР-Русе Красимиров би трябвало да заплати 7015 лева и 9000 лева държавна такса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР