Близки до рекордните стойности и у нас. 33 градуса показваха

...
Близки до рекордните стойности и у нас. 33 градуса показваха
Коментари Харесай

Необичайно горещо: Почти рекордни температури в Кнежа и Русе

Близки до рекордните стойности и у нас. 33 градуса посочваха термометрите в Кнежа и Русе още в 15 часа. Това са стойности доста над нормалните за средата на април.

В минали години в Кнежа през този месец температурата е стигала и до 36 градуса, стойност която през днешния ден евентуално няма да бъде измерена.

Вижте 15-дневната прогноза на синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология

Синоптиците предизвестяват да се пазим от жегите и да се готвим за внезапната смяна на времето, която ни чака от сряда.

Във вторник ще остане горещо, следобяд - със стойности близки до 30 градуса. Ще бъде прохладно, а облачността ще се усили. В края на деня ще има и места с с краткотрайни превалявания.

Метеоролозите са обезпокоени, само че плажуващите са удовлетворени Колко е била най-високата температура за годината?

Възможно е преваляванията да бъдат интензивни и да има градушки. Ще стартира да нахлува леден въздух. От сряда нататък ни чака внезапна смяна на времето. Температурите ще се върнат към ранната пролет.

До началото на идната седмица ще бъде извънредно студено за април, с вятър, чести превалявания, на моменти и интензивни, с условия и за гръмотевични стихии и градушки.

Анализът е изработен от Британската метеорологична организация

С напредването на идната седмица времето ще се затопля, слънчевите часове също ще се усилят. Няма напълно да липсват и превалявания, даже и гръмотевици.

Очакванията са най-приятно да бъде времето в самия завършек на април - нито прекомерно горещо като през днешния ден, нито прекомерно студено като дните от четвъртък нататък.        

 Какво време ни чака до края на април? България 2 мин. Какво време ни чака до края на април?  37 градуса в средата на април: Вижте какво направиха испанците (ВИДЕО) Светът 2 мин. 37 градуса в средата на април: Вижте какво направиха испанците (ВИДЕО)  Национален институт по метеорология и хидрология: 2023 година е най-топлата година от 1930 насам България 4 мин. Национален институт по метеорология и хидрология: 2023 година е най-топлата година от 1930 насам  Горещата вълна в Европа ще бъде „ обикновено лято “ до 2035 година, сочи изследване Светът 1 мин. Горещата вълна в Европа ще бъде „ обикновено лято “ до 2035 година, сочи изследване  Какво време ни чака до края на април? България 2 мин. Какво време ни чака до края на април?  37 градуса в средата на април: Вижте какво направиха испанците (ВИДЕО) Светът 2 мин. 37 градуса в средата на април: Вижте какво направиха испанците (ВИДЕО)  Национален институт по метеорология и хидрология: 2023 година е най-топлата година от 1930 насам България 4 мин. Национален институт по метеорология и хидрология: 2023 година е най-топлата година от 1930 насам  Горещата вълна в Европа ще бъде „ обикновено лято “ до 2035 година, сочи изследване Светът 1 мин. Горещата вълна в Европа ще бъде „ обикновено лято “ до 2035 година, сочи проучване
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР