Близката до криптосектора банка Silvergate Capital обяви, че доброволно ще

...
Близката до криптосектора банка Silvergate Capital обяви, че доброволно ще
Коментари Харесай

Криптобанката Silvergate обяви „доброволна ликвидация“

Близката до криптосектора банка Silvergate Capital разгласи, че непринудено ще ликвидира активите си и ще понижи активността си, откакто рецесията в криптосектора от предходната година покоси финансовата ѝ непоклатимост.

Silvergate е една от дребното съществени финансови организации, които са се фокусирали върху даването на услуги на бранша на криптовалути

те. Това му оказа помощ да пораства бързо до началото на „ криптозимата “ предходната година, когато цените на криптоактивите паднаха.

В светлината на последните промени в промишлеността и регулациите, Silvergate има вяра, че проведеното преустановяване на активността на банката и доброволната разпродажба на най-хубавият път напред, се споделя в известието на компанията.

Планът за преустановяване и разпродажба на банката включва цялостно погашение на всички депозити. Компанията също по този начин обмисля по какъв начин най-добре да се оправи със заведените искове и да резервира остатъчната стойност на своите активи, в това число нейната лична технология и данъчни активи.

Обявяването на „ доброволната разпродажба “ намали цената на акциите на Silvergate с 43% до $2.76. А за последните 12 месеца се стопиха с над 96%. Почти всички съществени криптовалути потеглиха надолу, като биткойн потъна с 2%, а етериум – с 1.6%.

Silvergate стартира бизнес активност през 1988 година, предоставяйки заеми на индустриални клиенти. През 2013 година стартира да навлиза в криптосектора. Идеята е да се обединят безлихвени депозити, свързани с услуги за криптоклиенти, като след това парите да се насочат към – съгласно банката – консервативно портфолио от вложения в лихвоносни артикули и други банки, краткосрочни скъпи книга и заеми, които носят „ атрактивна поправена по отношение на риска възвръщаемост “.

Колапсът на криптоборсата на Сам Банкман-Фрид FTX през ноември сътвори рецесия на доверието в бранша и накара вложителите да изтеглят пари от Silvergate. В началото на януари Silvergate заяви, че клиентите са изтеглили повече от $8 милиарда от техните криптодепозити през последното тримесечие на предходната година, принуждавайки я да продаде активи за милиарди долари, с цел да отбрани своя баланс.
Криптобанката Silvergate върви към фалит
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР