Близък съюзник на руския президент Владимир Путин предложи конфискуване на

...
Близък съюзник на руския президент Владимир Путин предложи конфискуване на
Коментари Харесай

В Русия: Критикуваш войната – взимат ти апартамента

Близък съдружник на съветския президент Владимир Путин предложи конфискуване на имущество и активи на руснаци, които дискредитират въоръжените сили на страната и се опълчват на войната в Украйна, оповестява “Ройтерс ”.

Председателят на съветския парламент Вячеслав Володин съобщи, че актуалните ограничения, като санкции за говорещите срещу “специалната военна интервенция ” на Москва в Украйна, не са задоволително строги.

През март Русия предприе сурови ограничения срещу критиците на войната й в Украйна с нов закон, съгласно който разпространението на погрешна информация за военните е закононарушение, за което се предвижда евентуална присъда до 15 години затвор.

По този закон към този момент са формирани няколко каузи, а Мещанският съд в Москва осъди общинския народен представител Алексей Горинов на седем години затвор по дело за разпространяване на “фалшификати ” за съветската войска. Именно това наказване изиска прокуратурата за него за изявлението му на съвещание на съвета на депутатите, в което сред той назова “война ” съветската инвазия в Украйна и се разгласи срещу нея.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР