Близък сътрудник на покойния руски магнат Борис Березовски е намерен

...
Близък сътрудник на покойния руски магнат Борис Березовски е намерен
Коментари Харесай

Във Великобритания откриха мъртъв сътрудник на Борис Березовски

Близък помощник на починалия съветски магнат Борис Березовски е открит мъртъв в Лондон, съобщи Ройтерс, като се базира на английския в. "Гардиън ".

Николай Глушков е бил открит от свои родственици и другари нощес, съобщи неговият юрист. Засега не е ясна повода за гибелта на 68-годишния руснак, който е бил непосредствен другар на Березовски и е живял в заточение във Англия. Лондонската полиция заяви, че към този момент гибелта се води като настъпила "по неизяснени аргументи " и няма никакви доказателства, че е обвързвана с отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс. Разследването се води от контатерористичния отдел като защитна мярка, имайки поради хипотетичните връзки на починалия. В известието на полицията даже не се показва име, защото умрелият още не е публично разпознат. Говори се единствено за 60-годишен мъж.

През 90-те години на предишния век Глушков е работил за съветския авиопревозвач "Аерофлот " и за автомобилната компания на Березовски "ЛогоВАЗ ". През 1999 година, откакто Березовски влиза в спор с Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила и бяга във Англия, Глушков е упрекнат в пране на пари и машинация. Той прекарва пет години в пандиза и е освободен през 2004 година През последните години Глушков е живял в Лондон, където е получил политическо леговище. През 2011 година е дал показания по правосъдно дело, заведено от Березовски против съветския олигарх Роман Абрамович, запазил положителните си връзки с Кремъл.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР