blife.bgТой е само на 20, но изключително агресивно онкологично заболюване

...
blife.bgТой е само на 20, но изключително агресивно онкологично заболюване
Коментари Харесай

Онкоболно момче се нуждае от средства за лечение

blife.bg

Той е единствено на 20, само че извънредно нападателно онкологично заболюване прекатурва живота му. За благополучие, лекарите дават вяра за цялостно изцеление. За лекуването му обаче се постанова незабавно събиране на средства.

Животът му сега е по-различен от този на останалите мъже на неговата възраст. „ След спортна контузия ми се получи нещо като образувание. От началото имах единствено болки, само че не им обръщах огромно внимание, по-късно се ускориха ”, описа Димитър Щилиянов.

Едва тогава мъжът взема решение да посети доктор. „ Установи се, че имам злокачествено образувание, което след това се оказа тумор ”, сподели още той.

Младият мъж е ориентиран към университетската болница „ Свети Георги ” в Пловдив. Претърпява комплицирана интервенция, при която лекарите отстраняват тумора. Установяват, че това е най-коварният недоброкачествен рак на костите – сарком на Юинг. След назначена химиотерапия Димитър е вкаран в ремисия. Тази година обаче заболяването се завръща с рецидив в гръбначния дирек.

„ Шокът е необикновено огромен. Синът ми да се разболее от рак, това е най-големият призрачен сън на една майка ”, съобщи майката на Димитър - Станимира Славова.

Димитър претърпява нова интервенция, последвана от химиотерапия и рехабилитация. Лекарите в Пловдив имат подготвеност да стартират нова " таргетна " терапия. Това е лекуване с хипертермия в Австрия, за която експертите дават към 80% късмет за цялостното изцеление на Димитър.

„ Колегата в Австрия е извънредно добре квалифициран за тази терапия и я организира рутинно при доста огромен брой пациенти с извънредно добра успеваемост. Струва към 50 000 евро и може да бъде стартирано допустимо най-скоро, когато бъдат обезпечени средствата ”, сподели лекуващият доктор доктор Неофит Спасов.

Лечението на Димитър в чужбина не се покрива от Здравната каса, а фамилията му не разполага с тези средства. Затова ще разчита на милосърдието на хората, само че макар сложния миг, младият мъж има вяра, че ще оздравее и не стопира да се усмихва, даже и в инвалидната си количка.

„ Нещата не стоят доста добре към този момент. Общото ми положение не е доста положително, само че виждам да бъда положителен и да не преставам напред ”, сподели още Димитър.

Ако желаете да помогнете на младия мъж, може да го извършите по следните способи:

Дарителска сметка:

Димитър Щилиянов Щилиянов
IBAN BG55UNCR70001523640936
BIC UNCRBGSF

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР