Блек метъл музикален фестивал, свързан с неонацистката идеология, бе организиран

...
Блек метъл музикален фестивал, свързан с неонацистката идеология, бе организиран
Коментари Харесай

Във Франция се проведе забранен от властите блек метъл фестивал

Блек метъл музикален фестивал, обвързван с неонацистката идеология, бе проведен в събота вечерта в Лион, в източната част на Франция, макар възбраната на локалните управляващи.

Хедлайнер на фестивала бе полската група Graveland.

Фестивалът Call of terror се състоя във Везеронс-Кюртен на 24 февруари, алегорична дата, свързвана с годишнината от основаването на Националсоциалистическата работническа партия в Германия през 1920 година.

Властите споделят, че са научили " в късния следобяд, че мястото на концерта е във Везеронс-Кюртен, в градска зала, която била наета от частно лице, без управляващите да знаят повода или естеството на събитието ". Това показват от префектурата на Изер, една от петте общини, където фестивалът е категорично неразрешен.

Жандармерията припомнила на уредниците на фестивала, че има възбрана за провеждането му, само че те " отказали да спазят условията ", се показва в прессъобщение от префектурата на Изер.

Жандармерията устроила пет контролни пункта по главните пътища към града с население от две хиляди души, на по-малко от час път от Лион, един от бастионите на крайната десница.

Организаторите са застрашени от затвор до шест месеца и санкция от 7500 евро, а участниците - с санкции от няколкостотин евро.

В обществените медии фестивалът бил разгласен с място на осъществяване единствено " регион Рон-Алп ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР