Благой Иванов-Багата планира да се бие до 40-годишна възраст. Това

...
Благой Иванов-Багата планира да се бие до 40-годишна възраст. Това
Коментари Харесай

Багата иска последната му битка да е в България

Благой Иванов-Багата възнамерява да се бие до 40-годишна възраст. Това признава ММА звездата в изявление за " Спортната джунгла ". В момента Багата е на 37 година, тъй че отказването му от спорта към момента не е на дневен ред.

" Дал съм си граница до 40 години - споделя Иванов. - Ще забележим дали ще я спазим. Исках да се удрям тази година в България, само че може би ще има леко отсрочване. Най-вероятно последният ми мач ще е в България. Тежко е, има доста травми в този спорт. Трябва да се бориш с духа си. Искат се доста труд, дисциплинираност и ограничения. Най-важното е, че в този момент съм здрав. "

Рано тази заран българската ММА звезда влиза още веднъж в осмоъгълника, с цел да стане част от шампионата на Професионалната бойна лига (PFL) с награден фонд от 1 млн. $. Мачът му с руснака Сергей Белостений се очакваше да стартира към 5:00 ч. сутринта българско време. Турнирът на PFL се състои от постоянен сезон, плейофи и край. Бойците печелят точки при всеки мач, според от метода на победа и рунда, в който е реализирана. След оформяне на класирането стартират и директните елиминации. Победителят в категорията печели огромната премия от 1 млн. $. Багата към този момент е печелил този шампионат преди години, само че при друг правилник. За Благой това е завръщане на ММА кръга, откакто от най-престижната организация UFC не възобновиха контракта му. В последния си мач от тази верига предходната година той бе надигран и загуби по точки от молдовеца Александър Романов. Българинът изигра общо 8 срещи в UFC, в които реализира три победи и загуби пет пъти. " В последния си мач нямах ден - споделя Багата. - Не ми потегли играта, а имах и травма. Сега съм здрав и всичко е наред. Не сме желали с UFC продължение на контракта, не сме водили диалози. "

Благой разкрива, че шампионатът на PFL e най-престижният сега. " Определено това е най-големият шампионат за ММА сега. Радвам се, че съм част от него. Това е фантазия за всеки един войник да доближи дотук. Няма никой слаб, всички са изявени бойци ", споделя Багата.

Неговият лагер за шампионата протича главно в Лас Вегас, където работи с бразилски треньори. За подготовката му оказват помощ и боксьорите Кубрат и Тервел Пулеви, с които прави спаринги. " Сега играхме повече с Тервел, боксът постоянно оказва помощ ", признава Багата.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР