Благотворителният концерт Подай ръка на Митко ще представят днес артистите

...
Благотворителният концерт Подай ръка на Митко ще представят днес артистите
Коментари Харесай

Благотворителен концерт събира средства за лечението на 4-годишно дете

Благотворителният концерт " Подай ръка на Митко " ще показват през днешния ден артистите от Български арт и фолклорен център " Нестия " в Дом на културата " Искър " от 18.40 часа, оповестиха уредниците на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция. Кампанията е самодейност на Фондация " За Митко и другари " с поддръжката на Български арт и фолклорен център " Нестия " и Делта център за изкуства и просвета.

След концерта ще се състоят коктейл и благотворителен търг на творби на изкуството , описа ръководителят на Български арт и фолклорен център " Нестия " - Христо Станков. На търга ще се бъдат показани картини и пластики от художниците Валери Янчев и Даниела Стойкова, както и национални носии от Боряна Райкова и Нико, също и картини на учениците от СУ " Св.Климент Охридски " в Добрич. Според Христо Станков , жаждата за живот е движещата мощ на артистите, който са част от самодейността. Идеята е да се поддържат и да бъдат събрани средства за лекуване и рехабилитация на четиригодишният Митко, както и други деца, страдащи от церебрална парализа и епилепсия.



Христо Станков заяви, че всички културни събития, които провежда Български арт и фолклорен център " Нестия " през тази и идната година, ще са част от благотворителната акция за дребния Митко.

Някои от идните събития са концерт на лауреатите на националния фолклорен фестивал-конкурс " Бъдност за гениите на България " в Дом на културата " Искър " на 30 ноември, както и среща-конкурс на коледарски групи Коледно надиграване и " Чимшир Коледарка " в Дом на културата " Средец " на 15 декември и честване на празници сред Коледа и Нова година на 27 и 28 декември, в които ще вземат участие посетители от Гърция, Сърбия, Турция и Македония, описа още Христо Станков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР