БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ в подкрепа на малкия Роско, която пожарникари и

...
БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ в подкрепа на малкия Роско, която пожарникари и
Коментари Харесай

Пожарникар от Русе повече от 5 години се бори за живота на детето си

БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ в поддръжка на дребния Роско, която пожарникари и спасители от Русе започнаха през май 2021г. продължава.

6-годишното момченце е наследник на техния сътрудник Нинчо Тодоров, пълководец на екип в Първа пожарна - Русе, напомня Повече от 5 години той се бори за здравето на детето си, което страда от генетично заболяване.

Кампанията започва с концепцията да се съберат средства за вливане на стволови кафези, което все още е направено два пъти в Украйна. Предвид войната там, е невероятно да се продължи лекуването, а водещите международни светила в региона на генетичните болести предлагат да се извършат най-малко шест такива вливания.

В края на юни на Роско му следва пътешестване в Мексико, където ще бъде направено третото вливане на стволови кафези. След двете вливания детето има изцяло усъвършенстване съвсем във всички аспекти. Най-големи са достиженията му в опитите да се обслужва самичък и да управлява физиологичните си потребности.

Опитва се да приказва, въпреки и неясно, чисто интонационно комуникира. По-спокоен е, съвсем няма рецесии. Физическото му положение е доста усъвършенствано - заякнал е, катери се, обръща огромно внимание на животните. Всички тези усъвършенствания се виждат към този момент осезателно след направените досега две вливания.

Сумата, която е нужна за лекуването на Роско е много по-голяма от предходните, поради новата по-далечна дестинация в Мексико.

„ Сумата постоянно ще е огромна и непостижима за фамилията, до момента в който протича цялото лекуване. Идеята е да се даде публичност какво коства едно такова лекуване на семейство, имащо сходен проблем. Разходите на месец за Роско възлизат към 2500 лева с рехабилитацията във Варна. ТЕЛК-ът и заплатата за персонален помощник са 1300лв. Към момента едно вливане в Мексико е 7000 $, а пътуването - 5000 лева Благодарим на всички, които досега помогнаха на Роско! Нека още веднъж се обединим в тази идея и му помогнем да има едно обикновено детство, като всички останали деца “, сподели членът на УС на СФСМВР и сътрудник на бащата в русенската пожарна Иван Димитров.

Който желае да помогне, може да го направи по дарителската сметка:

Дарителска сметка:IBAN BG43FINV91501317550643 Росен Нинчев Тодоров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР