Благотворителна инициатива Сърцедай“ подемат в края на месец март ученици

...
Благотворителна инициатива Сърцедай“ подемат в края на месец март ученици
Коментари Харесай

„Сърцедайковци“ от котленската гимназия „Георги Ст. Раковски“ с благотворителна инициатива

Благотворителна самодейност „ Сърцедай “ подемат в края на месец март възпитаници от 11 б и 11 в клас при Средно учебно заведение „ Георги Ст. Раковски “ в Котел. Кампанията те посвещават на тяхната някогашна съученичка Неше Коджаахмедова, която за злощастие губи своите родители по време на коронавирус пандемията.

Инициативата ще се организира на две места, в два разнообразни дни. Първото от двете събития е планувано за 24 март /неделя/ от 11:00 часа в парка на село Ябланово, а второто ще бъде на 30 март /събота/ още веднъж от 11:00 часа, само че този път на пл. „ Възраждане “, в град Котел. Тези елементи от акцията, публично бяха обявени от учениците-организатори по време на срещата им с кмета на община Котел – Коста Каранашев. От своя страна градоначалникът приветства девойките за сърцатостта им и уточни, че застава компактно зад тяхната самодейност с думите: „ Нека чистите ви намерения се увенчаят с триумф и не спирайте да се развивате в тази посока. Това, което вършиме е същинско и човечно и аз съм подготвен да ви спомагам постоянно “.

„ Сърцедай “ е дума, която няма да намерите в речника, тъй като не съществува, само че когато учениците стартират да обмислят по какъв начин да се споделя благотворителната им гражданска самодейност, тя идва от единствено себе си. Идеята за акцията се поражда измежду единайсетокласниците по време на часовете им по „ Гражданско обучение “. В образователното наличие на предмета се натъртва доста на дейните жители и гражданските начинания. А за какво младежите се стопират на думата „ Сърцедай “? Защото няма нищо по-хубаво на този свят от това да окажеш помощ от сърце на човек в потребност.

И на двете местоположения – в село Ябланово и в град Котел, учениците от 11 в ще се включат в самодейността със своите умения в анимацията, а от 11 б клас ще продават благотворително сладки, бисквити и курабии, които те персонално ще произведат.

Всеки, който има предпочитание да се включи посредством подаяние в акцията, ще има опция да го направи по време на събитията или да подари средства в кутии, които ще бъдат ситуирани в разнообразни публични и търговски обекти в двете обитаеми места. Събраните средства ще се предадат на Неше Коджаахмедова на празника Рамазан Байрам.

--
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР