Благотворителен кулинарен базар в помощ на Никола Сархачев, с диагноза

...
Благотворителен кулинарен базар в помощ на Никола Сархачев, с диагноза
Коментари Харесай

Благотворителен кулинарен базар в помощ на Никола Сархачев организират във Варна

Благотворителен кулинарен базар в помощ на Никола Сархачев, с диагноза Детска церебрална парализа, ще се организира този уикенд във Варна. 14-годишното момче има потребност от средства за скъпоструваща интервенция в Съединени американски щати, които са непостижими за фамилията му.
Всички са добре пристигнали на 13 и 14 април от 12:00 до 16:00 часа в Социалната чайна на ул. „ Преслав “ № 53. На базара ще се оферират разнообразни сладки и солени изкушения.
„ Каним всички, които обичат да готвят! Каним всички, които обичат да похапват! Каним всички, които имат положителни сърца и предпочитание да се причислят към нас и идеята ни “, написа фамилията на Ники във Facebook.

Никола към този момент 14 години води битка с диагнозата ДЦП, спастичен вид, сложена му на 8-месечна възраст. За него и околните му ДЦП е живот-борба с последствията от нея и рестриктивните мерки, които постанова на тялото на детето. Ежедневен стречинг, физиотерапия, логопед, плуване, хипотерапия, ботокс, мекотъканна ортопедична интервенция през 2014 година Но макар огромните компликации, през които минават, Ники и фамилията му не губят вяра и не стопират да се борят за фантазиите на детето.
Една от тях е Никола да претърпи сполучлива интервенция Селективна дорзална ризотомия (СДР). Болницата Saint Luise Children Hospital в Мисури Съединени американски щати е с максимален опит в международен мащаб в използване на тази оперативна техника при подрастващи и възрастни. Ники е избран като добър претендент за СДР и мощно се предлага той да се подложи на тази интервенция. Прогнозите са непрестанно понижаване на спастичността, възстановяване на седежа и стоежа му, по-лесен и бърз преход сред другите пози, възстановяване на равновесието и независимото му вървене.
Сумата, която е нужна, е 74 000 $. Част от тях към този момент са събрани, само че има още доста крачки до огромната фантазия.
Всеки, който желае да помогне на Ники, може да го направи по следните способи:
Преводи по дарителска сметка:
BG13FINV91501317254460 (BGN)
Титуляр: Никола Валентинов Сархачев

helpkarma.com/help/zaedno-s-nikola
Благотворителен базар за Никола във Facebook: https://www.facebook.com/groups/358764738188533/
Повече информация за хода на акцията можете да намерите във Facebook страницата: Мечтаем дружно с Никола
Връзка с майката на Никола – Росица Сархачева, можете да осъществите на тел: 0888 796 442 или посредством имейл: [email protected]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР