Благотворителен концерт в полза на Болградската гимназия организира общината в

...
Благотворителен концерт в полза на Болградската гимназия организира общината в
Коментари Харесай

Сливен помага на Болградската гимназия

Благотворителен концерт в интерес на Болградската гимназия провежда общината в Сливен взаимно с фондация “Памет”, оповестиха от локалната администрация. Събитието е във връзка 160-годишнината от основаването на гимназията – първото българско приблизително учебно заведение, основано с декрет на княз Никола Богориди през 1858 година в Болград, Одеска област, Украйна. От няколко години гимназията носи името на Георги Раковски, който има значителен принос за основаването й.

Концертът ще се състои на 12 юни, с присъединяване на Ансамбъла на национални песни и танци-Сливен, който е прочут на десетки интернационалните подиуми. Публиката ще види осъществявания и на млади гении от града. Средства ще се набират и в дарителски кутии. Заедно с постъпленията от продажбата на билетите за концерта ще бъдат предоставени на гимназията.

Подобни благотворителни събития ще бъдат извършени още в общините Нова Загора, Котел и Твърдица. Те са вследствие на получено в регионалната администрация писмо от Болградската гимназия с молба за подпомагане.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР