Благотворителен жест свърза риалити звездата Лиляна Ангелова и детето чудо

...
Благотворителен жест свърза риалити звездата Лиляна Ангелова и детето чудо
Коментари Харесай

Секс символът Лили Ангелова с благороден жест към пловдивското дете чудо в атлетиката

Благотворителен жест свърза риалити звездата Лиляна Ангелова и детето знамение на леката атлетика Лиляна Георгиева. Тази година известната пловдивчанка отпразнува нетрадиционно своя персонален празник, като се отхвърли от подаръците за рождения си ден, призовавайки присъстващите посетители на събитието да подкрепят спортната кариера на едно надарено дете, написа " Трафикнюз ".

Двете съименнички се срещнаха в ресторант " Марбея " край Гребната база, където надарената Лили получи събраната сума от благотворителното празненство по случай рождения ден на Ангелова. Лиляна Георгиева е единствено на 17 години, само че във вените й тече кръв на същински първенец - единствено преди броени дни тя завоюва сребро в дисциплината 1500 метра на европейското състезание за юноши и девойки до 20 години в Гросето (Италия), а за последните две години съумява да усъвършенства 15 върха.

" Лили ми направи извънредно положително усещане по време на нашата среща. Тя е доста лъчезарно дете. Пожелавам й да реализира своята фантазия и да стане олимпийски първенец. Вярвам, че ще популяризира България ", показа Лили Ангелова за младата българска вяра. " Идеята за сходен вид благотворителен жест е нещо, което доста от дълго време имах предпочитание да осъществя и се веселя, че към този момент е реалност. Исках да дам персонален образец като поддържа развиването на един състезателен гений и благодаря на всички мои близки другари, които се включиха в самодейността ", добави още риалити звездата, за която нейните другари признават, че постоянно е подготвена да помогне на хората към себе си, било то финансово или морално.

17-годишната лекоатлетка показа, че ще употребява събраната сума за възобновяване от възможни травми, които са част от трънливия път към триумфа в професионалния спорт. Ако в миналото й е минавала мисъл да се откаже от спортната кариера, то е било точно след спортни контузии. Но даже тези сложни моменти не могат да пречупят борбения дух на феноменалната Лили Георгиева. Тя се е отдала на дисциплинирани тренировки от заран до здрач и рядко й липсва безгрижното детство, тъй като същински обича това, което прави.

Именно спортът довежда Лили Георгиева от родното й село Градина в Пловдив преди седем години. Тогава тя е едвам на 10-годишна, само че геният й към този момент е явен за спортните експерти, само че родителите й нямат опция да влагат в неговото развиване.

Поради тази причина Лили бива настанена в Дом " Княгиня Мария-Луиза ", където получава обществена услуга " седмична грижа ", която подкрепя развиването на деца с извънреден състезателен гений. Шансът да попадне в дома е изиграл значима роля в развиването на спортния капацитет на младата шампионка Лили- възпитателите й я насочват към треньор, записват я в спортното учебно заведение и всекидневно й оказват поддръжка. Лили Ангелова и Лили Георгиева се разделиха с усмивки след първата им персонална среща. Едната- удовлетворена, че има късмет да поддържа лъчезарно и борбено надарено дете в спорта, а другата- признателна, че от ден на ден непознати хора й подават ръка и поддържат нейното професионално развиване, без даже помощта да е търсена.














Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР