Благородната кауза на фондация АРТОН е поредният проект, който получи

...
Благородната кауза на фондация АРТОН е поредният проект, който получи
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО осигури финансиране на фондация АРТОН България за провеждане на арт терапии за онкоболни деца

Благородната идея на фондация АРТОН е следващият план, който получи средства за реализация от самодейността в поддръжка на локалните общности „ ЕНЕРГО-ПРО за обществото “. Осигуреното финансиране се употребява за осъществяване и застраховане потребностите на болнична стратегия в Клиника по детска онкохематология към УМБАЛ „ Св. Георги” – Пловдив. Близо 30 деца на възраст от 4 до 18 години всеки месец посещават седмичните сесии по арт терапия и по този начин получават своята доза наслада, ентусиазъм, религия. С поддръжката на ЕНЕРГО-ПРО екипът на Фондация Артон има опция да обезпечава многообразие и количества от качествени и атрактивни художествени материали и принадлежности, по този начин нужни за сесиите на децата.

Фондация „ АРТОН България “ дългогодишно реализира първата за страната болнична стратегия по арт терапия за деца с онкологични болести. В изискванията на дълго и тежко болнично лекуване, екипът от арт терапевти и онкопсихолози организира за децата пациенти сесии с творчество, тъй като има вяра, че лекуването с изкуство е най-лекото, носещо наслада и ентусиазъм. Арт лечението е развлечение, само че и прочувствено възобновяване, оказва помощ на дребните герои да се оправят с тъгата, умората и страха, зараждащи по време на битката с подлото заболяване. Със съдействието на ухилен арт терапевт децата получават цветен избор от благоприятни условия за майсторене с многообразие от материали за, декориране, гравиране и други, а в музикалните занимания всяко дете единствено избира своя музикален инструмент и дружно в групата свири тактовите етюди, а всички деца пеят и се смеят, ритмуват в синхрон под дирижиране на умел музикотерапевт.

„ Арт терапиите обезпечават на децата успокоение, споделени прекарвания с техни приятели по орис и им разрешават да се потопят в друга действителност, далечна от болничната. Във време на стопански и здравни рецесии, помощта на ЕНЕРГО-ПРО дава сигурност и резистентност на работата, ориентирана към прочувственото възобновяване на най-големите дребни герои. Радваме се, че станахме част от благородната им самодейност и с помощта на тяхната финансова поддръжка оказваме помощ на децата да вървят с по-голяма сигурност в пътя си напред и изпълваме сърцата им с религия “, показа Светлана Чивгънова, изпълнителен шеф на фондация Артон.

„ ЕНЕРГО-ПРО за обществото “ е дълготрайна самодейност на компанията, утвърждаваща нейния ангажимент за устойчивото развиване и благосъстоянието на общностите в България. От старта ѝ през септември предходната година към този момент няколко плана в разнообразни посоки и институции в цялата страна получиха финансиране и осъществиха своите новаторски и отличаващи се по своята същина планове. Именно дълготрайният резултат и въвеждането на нови практики за смяна на публичните настройки са измежду главните критерии при оценка на кандидатстващите планове. Повече информация за самодейността, както и заявление за кандидатстване е налична на.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР