БлагоевградчанкатаПетя Бертони е едиствената българкафиниширала на маратона в Ню Йорк

...
БлагоевградчанкатаПетя Бертони е едиствената българкафиниширала на маратона в Ню Йорк
Коментари Харесай

Да победиш себе си! Благоевградчанката Петя Бертони на финиша на маратона в Ню Йорк с българското знаме в ръка

БлагоевградчанкатаПетя Бертони е едиствената българкафиниширала на маратона в Ню Йорк преди дни. 35- годишната Петя, с физика на модел, устоя философски и пробяга 42. 195 км., с цел да ревизира себе си, подлагайки волята и духа си на тестване.
" Да пробягаш маратон значи да изживееш комбинация от контрастни страсти и чувства. Това беше най-великото прекарване в живота ми досега ", споделя Петя пред Struma. com. Каляване на волята, предизвикателство пред силата на духа ми, страст, която не може да се опише.

То е комбинация от всички страсти, които човек може да преживе. Физическата подготовка не е задоволителна. Дългата отдалеченост изисква и огромно умствено изпитание, което стартира доста месеци преди дълго чакания ден ", споделя Петя Бертони. " Тренирах всеки ден с месеци, без да пропусна, натоварвах оптимално физиката си и душeвността си, само че постоянно си споделях, че би трябвало да доближи до финала на маратона, с цел да потвърдя пред себе си, че невъзможни неща няма, и че когато тренираш мозъка да ти служи, физиката се подчинява абсолютно. Маратонът в Ню Йорк е Кралицата на маратоните, тъй като е най-трудният.

Събитието е с световен мащаб, вземат участие хора от цялостен ​​свят, тази година повече от 65 000 души, повече от 260 страни, беше излъчено в 550 милиона домове. И тази година измежду тези маратонци на мен се падна честа да нося българското знаме, като единствения представител на България на надпреварата. До 30-тия километър краката те носят, след това тичаш със сърцето си, до финала, пред аудитория, чуваш викания и адреналинът се повишава, умората е страшна, само че аз не се отхвърлих, не паднах, не спрях- пробягах през 5 квартала, с цел да доближи до Манхатън за малко над 5 часа.
През всеки квартал от Стейт Айлънд, Бруклин, Куинс, Бронкс, Манхатън, би трябвало да влезеш в контакт с хората, които са по улиците, би трябвало да се потопиш в тълпата. Най-вече страстите и силата, която ти предава публиката, те зареждат неописуемо доста.

" Аз съм професионален коуч и в действителност този маратон ми даде нова стъпка в моето развиване. " За мен маратонът е метафора за Живота - правиш си хиляди проекти, влагаш старания и сила в подготовката и се надяваш да си задоволително квалифициран за събитието. Представяш си успеха, постигнатите цели и преминатия финиш, само че тогава Животът те изправя лице в лице с действителността, случват се обрати и обстановки, които те карат да промениш гледната си точка и проектите си, травми, които са тъкмо зад ъгъла "

Но това не значи да се откажеш, не значи да " хвърлиш кърпата ". Означава да не спираш да тичаш маратона на живота, с приемане и преживяване на сегашния миг за това, което СИ, а не това, което би желал да БЪДЕШ. " Радвам се, че се допрях до това прекарване и ви провокирам да се запишете най-малко на един маратон.

А аз не преставам да търча по моя професионален път и да оказвам помощ на хората да не стопират, без значение от трасето и посоката ", заключава Бертони, която връщайки се от Ню Йорк лети до Италия, с цел да продължи работата си като коуч, тя е в топ 3 на възпитаниците на влиятелна академия за коучинг на Ботуша. Петя се връща постоянно в България и Благоевград, където се готви да открие школа, в която да образова младежи и деца по какъв начин да познаят и побеждават себе си, малко по малко всеки ден.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР