Blagoevgrad24.bg Предстои да бъде извършен анализ на експертно и политическо ниво

...
Blagoevgrad24.bg
Предстои да бъде извършен анализ на експертно и политическо ниво
Коментари Харесай

Министър Нанков с поредно инфо за строежа на най-тежкия участък от АМ Струма

Blagoevgrad24.bg Предстои да бъде осъществен разбор на експертно и политическо равнище кои пътища да попаднат в обсега на тол-системата. 
Вероятно те ще са не повече от 2/3 от републиканската пътна мрежа, като приходите от въвеждането на системата ще бъдат употребявани само за възстановяване сигурността на пътищата. 
Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков по Българска национална телевизия.
Нанков подсети, че вредите от забавянето на въвеждането на тол системата поради обжалвания са над 1,5 млн. лева на ден. 
"Всеки ден ни е значим. Затова и ще желаяме предварителното осъществяване на процедурата ", съобщи министърът. И уточни, че ще бъде заведено дело за пропуснати изгоди против жалбоподателите, които, по негови думи, злоупотребяват с право, с цел да саботират построяването на системата.
Приходите от тол системата ще се разходват за поддръжка на пътната инфраструктура и за градежа на нови скоростни прави от републиканската пътна мрежа. Експертен спор ще се състои по въпроса дали е заслужено част от приходите, генерирани от употреба на републиканската мрежа, да бъдат употребявани и за поддръжка на общински пътища.

Нанков съобщи, че се чака до 2019 година да бъде стартиран градежът на последния и най-тежък сектор от автомагистрала "Струма " - правата през Кресненското дефиле. 
На 19 октомври бе обновена публичната поръчка за построяването на тунел "Железница ", а по останалите два сектора - от Благоевград до Крупник и от Кресна до Сандански работата се прави по график, добави Нанков.
След осъществена инспекция и формиран отчет за положението на тунелите в страната, 16 тунелни тръби се нуждаят от поправки, изясни министърът. По всички европейски правила са ремонтирани към този момент десните тръби, в посока Варна, на тунелите "Витиня " и "Ечемишка " на Автомагистрала "Хемус ". На 20 ноември ще бъде отворена за придвижване и тръбата в посока София на тунел "Витиня ". Поетапно ще бъдат ремонтирани всички останали тунелни уреди.
След като бе основана организация, започват ремонтни действия по 100-метров сектор от Аспаруховия мост. Няма да бъдат създавани усложнения за трафика през зимните месеци.
"Планираме за 25 дни за приключим ремонтирането на тези 100 м, като през пролетта ще продължим, с цел да бъде мостът приключен ", уточни министър Нанков.
На 1 ноември вкарваме режим на зимно поддържане на републиканските пътища. Създали сме нужната организация и имаме готовността за разчистване на пътищата през зимата. Ресурсът за снегопочистване е обезпечен, а в случай че зимата бъде по-лека и се спестят средства, спестяванията ще бъдат за сметка на повече ремонтирани пътища през 2018 година, разяснява още районният министър.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР