Blagoevgrad24.bg Правителството одобри промени в Правилника за структурата, дейността и организацията

...
Blagoevgrad24.bg
Правителството одобри промени в Правилника за структурата, дейността и организацията
Коментари Харесай

Две нови дирекции се създават в структурата на АПИ

Blagoevgrad24.bg Правителството утвърди промени в Правилника за структурата, активността и организацията на работа на Агенция "Пътна инфраструктура ". С тях се цели усъвършенстване на структурата и успеваемостта на работа в нея. Промените ще са в границите на съществуващата бройка на АПИ, като се планува вътрешно преструктуриране. Числеността на централна администрация се усилва за сметка на числеността на профилираните звена.

Предвижда се основаването на две нови дирекции - "Информационни технологии и системи " и "Пътна сигурност и обмисляне на дейностите по републиканската пътна мрежа ". Ще бъде основан нов отдел в дирекция "Пътни такси и разрешителни ", който ще реализира функционалности по администриране на приходите, постъпили от таксите за прилагане на републиканските пътища, и ще поддържа националния електронен указател на доставчиците на услуги за електронно събиране на такси. С оглед разширение на функционалностите и вменяването на нови отговорности, в част от административните звена в организацията са плануваните вътрешноорганизационни структурни промени, касаещи смяна в числеността на избрани дирекции от централна администрация и профилираните звена.

Основните функционалности на дирекция "Информационни технологии и системи " са свързани с реализиране на действия по стратегическото обмисляне на дейностите в региона на осведомителните технологии, обмисляне и обезпечаване на поддръжката и развиването на инфраструктурата на осведомителните технологии и приложните осведомителни системи в организацията. Дейността на новосъздадената дирекция ще бъде обвързвана с организирането, координирането и контрола на осведомителните системи, както и обезпечаването на непрестанно техническо наблюдаване и поддръжка на бази данни на организацията и тяхната продуктивност. Същевременно дирекция "Пътна сигурност и обмисляне на дейностите по републиканската пътна мрежа " ще има за цел обмисляне ограничения за възстановяване на положението на съществуващата и построяването на нова пътна инфраструктура, тъй че да се предотвратят, респективно понижат пътнотранспортните катастрофи в страната. От особена значимост измежду компетентностите разпознават предпочитаните сектори с централизация на пътни транспортни катастрофи.

Други вътрешноорганизационни структурни промени в организацията касаят прекачване на функционалности от една дирекция на друга, понижаване и увеличение компетентностите на някои дирекции с оглед отбягване на дублиращи се функционалности сред звената и прекачване на някои от тях към новосъздадените дирекции.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР