Blagoevgrad24.bg До момента няма фрапиращи нарушения в зимните курорти, съобщи председателят

...
Blagoevgrad24.bg
До момента няма фрапиращи нарушения в зимните курорти, съобщи председателят
Коментари Харесай

КЗП: Целта ни е да няма фрапантни нарушения по зимните курорти

Blagoevgrad24.bg До момента няма фрапиращи нарушавания в зимните курорти, заяви ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по ТВ+ в навечерието на формалното разкриване на новия зимен сезон 2017-2018.

"Започнахме инспекции в тези хотели и заведения, където сме срещали нарушавания в минали интервали, с цел да установим дали са преодолени проблемите и съответните обекти са подготвени да посрещнат първите си посетители. Допускам, че до момента в който дойдат първите групи туристи и всички табели ще бъдат сложени на място, както и че ще има опция да проверим ски пистите и оборудванията ", сподели Маргаритов.

Председателят на КЗП напомни, че от две години работи по-строга разпоредба за информацонната обезпеченост на ски пистите, с цел да може хората вярно да се ориентират за сложността на обособените трасета. Той уточни, че все още са направени инспекции на оборудванията в положение на подготвителен режим. "След като бъдат пуснати в употреба, ще ги проверим с Държавната организация за метрология и механически контрол, с цел да може в работен режим да установим, че всичко е наред - осведомителните табели са сложени, правилна е информацията за цените на въжен превоз картите и по отношение на компликацията на ски пистите ", посочи Маргаритов.

Той изясни, че експертна комисия към Министерството на туризма прави деликатна техническа ревизия, която цели да откри и опише в детайли релефа на всяка въведена в употреба ски писта и надлежно тази писта да получи категоризация, която дава и информация по отношение на степента на компликация в целокупност и на нейните разнообразни сектори.

"Унифицирането на този метод отстрани риска потребителите да получат неправилна информация по отношение на това дали дадена писта е алена, дали е черна, да се заблудят по отношение на сложността на трасетата и да се окаже, че няма да са в положение на се спуснат, а оттова - бъдат сложени в тежка обстановка в планината ", добави ръководителят.

Маргаритов бе безапелационен, че при определяне на проблем би трябвало да се реагира стремително, тъй като "избягването на произшествия е в основата на осъществяваните инспекции ". "Когато са установявани проблеми, в това число в миг на употреба, нашите усещания са, че се реагира незабавно - от няколко минути до час или е отстранена повредата, или се вземат нужните ограничения за обезопасяване на оборудването и недопускане на туристи по него досега, в който не бъде ремонтирано ", уточни той. И добави, че глобите и рекомендациите могат да вървят ръка за ръка. От една страна се дават инструкции по какъв начин несъответствието би могло да бъде отстранено, а от друга - нарушителят би трябвало да понесе и своята отговорност.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР