Blagoevgrad24.bg Жълт код за снеговалеж е обявен за сряда в 11

...
Blagoevgrad24.bg
Жълт код за снеговалеж е обявен за сряда в 11
Коментари Харесай

Синоптици: Започват валежи от сняг, на места доста интензивни!

Blagoevgrad24.bg " Жълт " код за снеговалеж е разгласен за сряда в 11 области на страната - Пловдив, София-град, София-област, Видин, Монтана, Враца, Кюстендил, Перник, Благоевград, Пазарджик и Смолян. През нощта почналото от запад заоблачаване ще продължи и ще обхване цялата страна. Преди обяд в Западна България ще завали слаб сняг, а до вечерта превалявания ще има и в Източна България. В западните и планинските региони след обяд снеговалежът ще се усилва. Вятърът ще придобие южна съставния елемент: в западните региони ще е слаб, в централните, източните и северно от планините - сдържан до мощен и с него температурите бързо ще се покачат, по-съществено вечерта и през нощта против четвъртък.

В южните и източните елементи на страната преваляванията ще са и от дъжд, и от сняг. В регионите, в които има снежна завивка и дъждът е от дъжд, ще има условия за заледявания. В крайните югоизточни региони ще има обилни количества дъжд. Минималните температури ще са най-вече сред минус 9° и минус 4°, а преобладаващите оптимални - сред 0° и 5°.

Над планините ще е облачно. От запад преди обяд ще стартират слаби превалявания от сняг, които след обяд ще се усилват, вечерта и през нощта против четвъртък ще доближат и планините в Източна България. Вятърът ще се ориентира от югозапад и след обяд ще е мощен в планините в източната половина на страната плевел, вечерта и през нощта против четвъртък още ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 2°, на 2000 метра – към минус 7°.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно. През деня ще е съвсем без превалявания, само че вечерта, първо в южните региони ще стартират превалявания от дъжд. Ще духа до мощен вятър с южна съставния елемент, който ще увеличи температурите и оптималните ще са 3°-6°. Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, само че вечерта ще се усилва.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР