Благоевград. Стотици бяха участниците в празнично шествие, което отбелязва 106-та

...
Благоевград. Стотици бяха участниците в празнично шествие, което отбелязва 106-та
Коментари Харесай

Благоевград: Стотици бяха участниците в празнично шествие, което отбелязва 106-та годишнина от Освобождението на града

Благоевград. Стотици бяха участниците в празнично шествие, което отбелязва 106-та годишнина от Освобождението на Благоевград, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Над 120 от тях са представители на Национално сдружение „ Традиция “ от разнообразни градове на България, като Варна, Свищов и други. По време на шествието бяха показани флагове, униформи и въоръжение на Българската войска. Част от участниците бяха облечени с униформи, други с национални носии. Имаше и доста жители, възпитаници, представители на политически партии, културни дейци и видни общественици.
Шествието бе водено от боен оркестър. То стартира от Съдебната палата и продължи до площад „ Македония “, където следва показване на знамената и униформите, както и гала по издигане на националния байрак и поднасяне на цветя пред паметника на Гоце Делчев. Веднага по-късно ще се организира и церемониален обред пред паметника на Македоно-одринското опълчение. Празничния ден продължава с възстановката „ Илинденски камбани “ в кв. „ Вароша “, с което ще бъде подложен финалът на първата част от богата стратегия на общината празника.
В 17.00 часа в Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “ стартира церемонията „ Личност на годината “ и оповестяването на почетните жители на Благоевград. Програмата приключва с първия фестивал „ Ритми и багри “.
Денис НИКИФОРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР