Благоевград. Стартира първият етап от Ученически игри 2017/2018“ в Благоевград.

...
Благоевград. Стартира първият етап от Ученически игри 2017/2018“ в Благоевград.
Коментари Харесай

Благоевград: Стартираха „Ученически игри 2017/ 2018“ в града

Благоевград. Стартира първият стадий от „ Ученически игри 2017/2018 “ в Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Общо 180 тима от 17 образователни заведения ще вземат присъединяване в спортните дисциплини в първия стадий, проведен от Община Благоевград. Учениците са разграничени в три възрастови групи- от 5 до 7 клас, от 8 до 10 клас и 11-12 клас. Спортовете, в които децата на Благоевград ще мерят своите предвидливост, умения, експедитивност са шахмат, хандбал, волейбол, тенис на маса, баскетбол, бадминтон, футбол и лека атлетика. Спортната самодейност ще продължи един месец, като срещите ще се организират в Семеен кодекс „ Пирин “, Шах клуб „ Виктори “ – Благоевград, Спортна зала „ Скаптопара “ и IV ОУ „ Димчо Дебелянов “.
Победителите от общинския стадий не престават с присъединяване в зонални и национални шампионати. Всички спечелили от общинския стадий ще получат купи, грамоти и медали от кмета на община Благоевград доктор Атанас Камбитов.
„ Ученически игри “ са съществена изява в региона на ученическия спорт. Те основават условия за упражняване на спорт, съставяне и изява на учебни тимове посредством непринудено присъединяване в проведени форми на спортно- спортна активност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР