Благоевград се намира в изключително сериозна ситуация по отношение на

...
Благоевград се намира в изключително сериозна ситуация по отношение на
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград: Проблемът с бездомните кучетата е огромен

" Благоевград се намира в извънредно сериозна обстановка във връзка с бездомните кучета. Проблемът е голям, само че не трябва да забравяме, че той е основан от хората ".

Това съобщи по време на конференция кметът Илко Стоянов . Той разясни, че напъните на чиновниците в звено „ Инспекторат “ и Оперативна програма „ Приют за безстопанствени животни “ са съсредоточени върху намиране на допустимо най-бързо и хуманно решение, обвързвано с четириногите, които са на улицата, оповестиха от пресцентъра на Общината.

„ Истината е, че казусът с кучетата е основан от хората. Необходимо е стопаните да имат отговорно държание и да не разрешават популация, ако не могат да поставят нужните грижи. За страдание сме очевидци и на съзнателно населване на Благоевград с четириноги.

Само преди към седмица бяха пуснати нови огромни над 20 кучета “, съобщи кметът. Той пояси, че не може да се ангажира към този миг с съмнение от кое място са доведени новите за Благоевград животни, само че добави, че Общината е сезирала ОД Министерство на вътрешните работи за следващия подобен случай.

„ Предстои дружно с полицията и ОДБХ, която се явява надзорен орган, да изпълним инспекции и се уповавам се да има съответен резултат. Мога да кажа, че вършим всичко допустимо, само че пълномощията на Общината са лимитирани.

Още повече не би трябвало да забравяме и обстоятелството, че има п риродозащитници, които обичат животните , само че не са малко и тези, които злоупотребяват “, разяснява още кметът Стоянов.

Той разясни, че Община Благоевград е подала искане до Министерство на земеделието и Министерски съвет за финансиране на нов подслон с по-голям потенциал, който да бъде издигнат в м. „ Черешарнците “, само че все още няма резултат.

Необходимата сума за построяването му е към 2 400 000 лв. , стана ясно още по време на конференцията.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР