Благоевград. Официално бе закрито Държавното лично отборно първенство по плуване

...
Благоевград. Официално бе закрито Държавното лично отборно първенство по плуване
Коментари Харесай

Благоевград: Над 250 плувни надежди показаха спортен хъс в Държавното лично отборно първенство по плуване

Благоевград. Официално бе закрито Държавното персонално отборно състезание по плуване „ Деца “ 12-годишни. Състезанието се организира в границите на три дни, а хазаин на събитието бе състезателен комплекс „ Пирин “- Благоевград.
В Държавното персонално отборно състезание по плуване „ Деца “ 12-годишни взеха присъединяване 37 тима от плувни клубове от цялата страна и над 256 състезатели. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград.
На финала на шампионата, след края на всяка категория бяха връчени купи и награди на всички спечелили.
Кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов, в първия ден от шампионата поздрави участниците, уредниците и посетители на събитието с приветствен адрес, който бе прочетен на място. ”Щастлив съм, че младите очаквания имат своето място, което в утрешния ден ще ги изкачи на почетната стълба на национални, интернационалните, държавни, олимпийски шампионати и шампионати. Помнете, че първото място е значимо, само че по- значимо е Вие да се гордеете с Вашите персонални достижение и да надскачате персоналните си триумфи! ”, пишеше в част от адреса.
Спортното събитие стана част от календара на Българската федерация по плувни спортове, а съорганизатори на събитието бяха Община Благоевград, Спортен комплекс „ Пирин “ и ПК „ Пирин “.
Плувният басейн в състезателен комплекс „ Пирин " беше открит в края на 2015 година вследствие на целенасочената политика, водена от кмета на община Благоевград доктор Атанас Камбитов, за поддръжка и развиване на спорта в града. Басейнът, който е с олимпийски размери, е трети по рода си в цялата страна. Съоръжението дава отговор на всички условия за осъществяване на национални и интернационалните шампионати.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР