Благоевград. Община Благоевград отбеляза празнично Международния Ден на възрастните хора

...
Благоевград. Община Благоевград отбеляза празнично Международния Ден на възрастните хора
Коментари Харесай

Благоевград: В Дома за стари хора „Света Петка“ в квартал „Струмско“ беше отбелязан Международният ден на възрастните хора

Благоевград. Община Благоевград означи празнично Международния Ден на възрастните хора - 1 октомври. Заместник-кметът по строителство и сигурност инж. Емилия Тунева поздрави участниците и гостите на събитието от името на кмета на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов и от свое име. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
„ 1 октомври е знак на мъдрост, зрялост, живот! Вярвам в това, че освен 1 октомври е Деня на възрастните хора! Всеки ден е Ваш и би трябвало да му се наслаждавате и да го изживявате. Пожелавам Ви да бъдете все по този начин положителни, благи и гостоприемни! Бъдете единни! Забавлявайте се и се наслаждавайте на слънчевите дни! Пожелавам Ви да бъдете живи, здрави, дълголетни и благословени! Бог да бъде с Вас! “, сподели в словото си зам.-кметът.
Събитието се организира в двора на Дом за остарели хора „ Света Петка “ в квартал „ Струмско “. На празника участваха консуматори от всички обществени услуги за възрастни хора към Община Благоевград.
Представители от Дом за остарели хора, консуматори на Домашен обществен патронаж, Дом за пълнолетни лица с деменция- село Падеш, Дневен център за остарели хора, бяха част от богатата музикално-танцова стратегия, готова от Община Благоевград във връзка празника. В програмата бяха включени скечове и доста песни. Логодажките баби и певческа група към Дневен център за остарели хора „ Златна възраст “, дружно с Павлина Теова насочиха привет във връзка 1 октомври, а деца, учещи български фолклор към Регионална библиотека „ Димитър Талев “ - Благоевград демонстрираха гений пред всички в двора на Дома.
1 октомври е основан за Международния ден на възрастните хора, с решение на общото заседание на Организация на обединените нации през 1990 година Целта е да се увеличи вниманието към проблемите на възрастните хора и да се отдаде респект към техния принос за обществото.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР