Благоевград. Областният управител и заместник областният управител на Благоевградска област

...
Благоевград. Областният управител и заместник областният управител на Благоевградска област
Коментари Харесай

Благоевград: Областният управител Бисер Михайлов и зам. областният управител Иван Стоянов се срещнаха с посланика на Кралство Дания Н. Пр. Сьорен Якобсен

Благоевград. Областният шеф и заместител регионалният шеф на Благоевградска област Бисер Михайлов и Иван Стоянов се срещнаха с посланика на Кралство Дания Н. Пр. Сьорен Якобсен. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация – Благоевград . По време на срещата в Областната администрация Благоевград бяха разисквани опциите за вложения от датска страна на територията на района, като регионалният шеф означи, че към този момент има датска компания, която развива сполучливо своя бизнес в Благоевград, пивоварната „ Карлсберг “.
Посланикът подчертава на обстоятелството, че от ден на ден датски компании са вложили в разнообразни сфери на родната стопанска система и този брой продължава да пораства, разискаха се и благоприятни условия за определяне на по-тесни връзки сред област Благоевград и Дания.
Областният шеф уточни опциите за развиване на района, като означи значимото стратегическо място на региона, през чиято територия минава интернационален кулоар, построяването на автомагистрала „ Струма “, която е част от Трансевропейската транспортна мрежа, свързваща Централна Европа с тази част на континента и която безспорно способства за по-динамичното развиване на региона, защото има значимо социално-икономическо значение.
Посланикът на Кралство Дания бе осведомен и с опциите за развиване на културния, историческия, винения, планинския и спа туризма в района, които ще допринесат за развиването и разгръщането на просперитета и на по-малките обитаеми места.
Бисер Михайлов срещна Н. Пр. Сьорен Якобсен и с опцията на Благоевград, като академични град за основаване и развиване на взаимни стратегии за образование на студенти.
Н. Пр. Якобсен изрази изключителната си задоволеност, че има опция да се запознае с опциите на района, който е прочут с богатото си културно и историческо завещание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР