Благоевград. Награждаване на лауреатите в конкурса Страхливият умира всеки ден,

...
Благоевград. Награждаване на лауреатите в конкурса Страхливият умира всеки ден,
Коментари Харесай

Благоевград: Награждаване на лауреатите в конкурса „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“ се проведе в града

Благоевград. Награждаване на лауреатите в състезанието „ Страхливият умира всеки ден, смелият – единствено един път “ се организира в зала „ 22 Септември “ в Благоевград, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пирин . Конкурсът е проведен от Община Благоевград, от името на кмета доктор Атанас Камбитов, а концепцията е на Общински съвет по наркотични вещества- Благоевград. Инициативата е подкрепена от Фондация „ Джовани и Франческа Фалконе “ и Посолството на Република Италия в България.
На днешното събитие участваха Никола Гратери, италиански магистрат; Ерик Лейонмарк – Генерален секретар на неправителствена организация Европейски градове против опиатите, посланикът на Италия – Н.Пр. Стефано Балди, Криста Матей, заместител началник на задачата на Република Румъния в Република България; Флориан Даниел Мазилу, министър консултант на посланика на Република Румъния в Република България; Стоян Бербатов от Българска православна църква; Палемен Наидебив от Висшия правосъден съвет; Иван Гешев, административен началник на Специализирана прокуратура на Република България; Вълкан Вълканов, Групово дело „ Национална полиция “; старши комисар Стоян Темелакиев, заместник-директор на ГДБОП; Явор Колев от „ Компютърни закононарушения “ към ГДБОП; Екатерина Кирякова, Агенция “Митници ”; Иван Кучмов, контрольор в Отдел „ Наркотици и оръжие “; кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов; заместител кметовете Христина Шопова, Зорница Кралев и Иво Николов; секретарят на Община Благоевград София Янчева; Радослав Тасков, ръководител на Общински съвет- Благоевград; прокурори; съдии; граждани; възпитаници.
Конкурсът е основан през 2009 година от Община Благоевград, със съдействието на Посолството на Република Италия. С провеждането му се цели да бъдат подкрепени напъните на тези магистрати и служители на реда, които с риск за живота си пазят публичните ползи и престижа на специалността си, както и да се спомага за намаляването на престъпни прояви, което се следи като наклонност, както на локално, по този начин и на национално равнище.
Лора КАЛЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР