Благоевград. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и македонският му

...
Благоевград. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и македонският му
Коментари Харесай

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и македонският му колега Оливер Спасовски проведоха работна срещна на ГКПП „Станке Лисичково“

Благоевград. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и македонският му сътрудник Оливер Спасовски организираха работна срещна на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Станке Лисичково “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Двамата разискаха значими тематики и проблеми, свързани с битката с корупцията в Република България и в Република Северна Македония. Те участваха и на следващия стадий от плана на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ под надпис „ Остани чист, кажи НЕ на корупцията “. Той се осъществя в партньорство сред Република България, Република Северна Македония, Република Гърция, Република Сърбия и Република Румъния, а задачата му е секване на корупционно държание, информиране на жителите за техните права, способи за реакция и повишение на доверието у жителите към активността на държавните структури.
Министър Младен Маринов съобщи, че в последния отчет на Европейската комисия за наблюдението на правосъдната ни система и битката с корупцията, както и в предходните е било посочено, че България се развива в вярната посока. „ Така, че бъдещето на Република Северна Македония в Европейският съюз (ЕС) е в тази посока и с сходни начинания вършим крачка напред “, сподели още Младен Маринов. Той разяснява, че взаимоотношението сред дирекциите в двете страни, които се борят с корупцията, е доста положително, по тази причина изрази увереността си, че дружно ще съумеят да се оправят с този проблем.
От своя страна министър Оливер Спасовски удостовери думите на българският си сътрудник, като означи, че участието на Северма Македония в Европейския съюз е обвързвано с построяването на стандарти в държавните системи. „ Ако нашите предшественици са имали битка за основаване на страна, за независимост, то нашата битка през днешния ден е друга и тя е срещу корупцията “, акцентира Спасовски.
Министър Младен Маринов и министър Оливер Спасовски разговаряха и с водачи на моторни транспортни средства, които прекосяваха през пункта, както от българска, по този начин и от македонска страна. На същите раздава и рекламни материали на плана „ Остани чист, кажи НЕ на корупцията “, измежду които бутилки с минерална вода, листовки, гумени гривни и детски играчки, наподобяващи полицейски коли.
Македонският министър на вътрешните работи подари на своя български сътрудник значка, като знак на другарство сред двете страни.
От българска страна на събитието участваха: началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов, шефът на Групово дело „ Гранична полиция “ гл. комисар Светлан Кичиков, ст. комисар Дойчин Дойчинов, шеф на ОДМВР – Благоевград, комисар Васил Митов, шеф на Регионална дирекция „ Гранична полиция “ – Кюстендил, както и Румен Ганев, шеф на Дирекция „ Вътрешна сигурност “.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР