Благоевград. Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе награден

...
Благоевград. Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе награден
Коментари Харесай

Благоевград: Кметът д-р Атанас Камбитов получи награда за целенасочената политика на Общината в подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от Фондация „Искам бебе“

Благоевград. Кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов бе награден от Фондация „ Искам бебе “ със статуетка „ Ангели на благодарността “, която бе връчена за дейната и целенасочена политика на Община Благоевград в годишното подкрепяне на двойки с репродуктивни проблеми. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . „ Община Благоевград отделя и тази години 200 000 лв. за „ Ин витро “ процедури, нищо че има Национално финансирането, тези пари ще бъдат за тези, които не са финансирани по него “, сподели кметът доктор Атанас Камбитов.
Официалната гала по награждаване се организира през днешния ден под патронажа на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Статуетките са направени особено за събитието от Бояна Пеева, художник и ваятел. С „ Ангели на благодарността “ бяха отличени министър ръководителят на Република България Бойко Борисов, финансовият министър Вадислав Горанов за изпълненото заричане от Правителството и обезпечаване на финансиране на 4 ин витро опита за нуждаещи се пациенти и финансиране на заледяване на яйцеклетки на онкоболни дами. Всичко това слага България на едно от челните места в Европа за грижа към пациентите с репродуктивни проблеми. Екипът на фондация „ Искам бебе “ награди зам.-министъра на опазването на здравето Бойко Пенков, лекари, регионални шефове, кметове и донори.
Всяка година, кандидатстващите за ин витро процедури в Община Благоевград се усилват. Благодарение на политиката, която кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов и екипът му организират в посока увеличение броя на фамилиите, които получават средства за ин витро, бюджетът за процедурата се е нараснал повече от двойно от 2012 година насам.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР