Благоевград има реалния шанс още през следващата година да разполага

...
Благоевград има реалния шанс още през следващата година да разполага
Коментари Харесай

Кметът Стоянов: Общинските съветници трябва да решат – искаме ли децата ни да продължат да ходят на басейн в съседни общини или още следващата година да имаме открит модерен комплекс с минерална вода в Благоевград

Благоевград има действителния късмет още през идната година да разполага с съвременен открит плувен басейн, захранен с минерална вода.

Дали обектът ще се осъществя обаче зависи от решението на общинските съветници. Това съобщи по време на съвещание на непрекъснатите комисии към локалния парламент, което се организира на територията на рушащия се аквапарк, кметът Илко Стоянов.

„ В момента се намираме на едно място, бъдещето, на което ще бъде решено от Общински съвет. Картината я виждаме всички ние тук и тя е тъжна. Ситуацията не е нова за Благоевград, новото обаче е, че успяхме да осигурим финансиране, освен това единствено за няколко месеца и в този момент имаме действителен късмет да я променим. Истината е, че можем да стартираме неотложно възобновяване на обекта “, разяснява Стоянов.

Той добави, че едно съвременно оборудване, каквото възнамерява да осъществя Община Благоевград, ще има сериозна добавена стойност и поради това, че то ще се трансформира в желано място за български и задгранични туристи.

Стоянов акцентира, че предлагането за изтегляне на дълг от Фонд ФЛАГ е ДО 17 348 339 лв., а ако след приемането на стратегиите за бъдещото европейско финансиране и при вероятно съществуване на безплатно финансиране на плана или елементи от него по някоя от тях, то получените средства могат да се употребяват като мостово финансиране, точно тъй като са по европейски финансов механизъм ФЛАГ.

На въпрос, зародил по време на съвещанието на комисиите, Стоянов бе безапелационен, че планът не може да се осъществя поетапно, тъй като по този метод няма по какъв начин да бъде финансиран от Фонда.

„ Важно е да отбележим, че този комплекс ще остане на Общината, без значение кой е кметът. Общината има обществена функционалност и няма да цели облага. Целта ни е да осигурим естествена среда за живот на децата на този град “, безапелационен бе още Стоянов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР